torstai 20. kesäkuuta 2013

Nyt se alkoi

...nimittäin US-bondikorkojen nousu. Itse asiassa bondikorot ovat nousseet jo hyvän aikaa, mutta tällä hetkellä tahti on alkanut kiihtymään FED:in elvytyksen astettaista lopettamista ennakoivien lausuntojen jälkeen.

Tähän liittyen päivän Kauppalehti otsikoi "Teurastus rahamarkkinoilla". Tämä tarkoittaa joukkolainasijoittajille huononevia tuottoja ja aiheuttaa levottomuutta myös osakemarkkinoilla. Markkinamyllerrys jatkunee siis, ja elämme jälleen kerran mielenkiintoisia aikoja.

Hyvää juhannusta kaikille lukijoille. Pitäkää pää kylmänä (uiminen saatta auttaa)!

5 kommenttia:

 1. Vaikka joukkolainasijoitukset nyt todennäköisesti laskevatkin pitkälle tulevaisuuteen, niin niiden korot nousevat. Minun pitkän koron salkkuni on ollut nyt laskussa jo jonkin aikaa, mutta horisonttini on n. 10 vuodessa, niin nousevat korot eivät hätkäytä.. tai ei ainakaan pitäisi hätkäyttää.

  Uskoisin, että nyt on hankalat ajat edessäpäin niin bondeissa kuin osakkeissakin, kun sijoittavat vetävät rahojaan pois. Itsekin olen ns. "Laiska sijoittaja", joten pidetään pää kylmänä ja ostetaan laskevista hinnoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Pitkän koron sijoituksille on tulossa turbulenssia. Toisaalta jos korkojen nousu on maltillista, niin edessä voi olla pitkään nollakehitystäkin.

   Lähiaikoina olen ostopuolella osakkeissa joka tapauksessa, pitkien korkojen aika tulee sitten myöhemmin.

   Poista
 2. Hei,

  Hyvät juhannukset myös sinne!

  Kiitoksia asiallisesta ja hyvästä blogista. Tuli muutaman päivän sisään lueskeltua kirjoitukset (ainakin suurinpiirtein) alusta loppuun. Näppäriä vinkkejä, asiantuntevaa tietoa ja hyvän kuvan osakemarkkinoiden kehityksestä vuosien mittaan sai myös näin aloitteleva sijoittaja.

  Jatkahan hyvää työtä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos palautteesta ja kiva jos löysit jotain kiinnostavaa luettavaa :)

   Poista
 3. Puolen vuoden sisällä nähdään onko se sitten niin sanotusti game over koko rahajärjestelmän osalta länsimaissa. En haluaisi manata, mutta en olisi siitä yhtään yllättynyt. Maailmanloppu sekään ei kyllä tulisi olemaan, mutta aika lailla pelimerkit jaetaan siinä tilanteessa uudestaan kuten toisaalta nykytilanteessakin. En tosin osaa ennustaa mitä sitten tapahtuu.

  VastaaPoista