torstai 22. elokuuta 2013

Oston paikat lähestyvät jenkkimarkkinoilla

Pari viikkoa sitten pohdin että viime aikojen voimakkaaseen nousuun osakemarkkinoilla saattaa olla tulossa korjausliike. Jonkinlaista laskua onkin tapahtunut, mutta ei niin paljon, että olisin vielä lähtenyt ostoksille.

Erityisesti lähiaikoina luulen ostonpaikkoja aukeavan jenkkiosakkeissa. Omassa tähtäimessäni on lisäosto Goldman Sach:sissa, mutta sama intuitio pätee myös moniin muihin jenkkiosakkeisiin. Näkisin kolme syytä mahdollisen ostopaikan aukeamiselle:

1) Euro-dollari -kurssi on kohtuullisen suosiollinen tällä hetkellä. Tämä tarkoittaa sitä että euroilla ostaja saa tällä hetkellä dollareissa noteerattavia osakkeita enemmän kuin vaikkapa viime viikolla. Itseasiassa kurssi on melkein paras viimeisen vuoden aikana.

2) USA:n keskuspankki Fed on lopettamassa elvytystään asteittain ja tämä heiluttaa osakemarkkinoita, erityisesti jenkeissä. Tämä tulee vääjäämättä nostamaan korkotasoja USA:n valtionlainoissa. Kun korot nousevat, ovat osakkeet vähemmän houkuttelevia, sillä niistä saatava suhteellinen tuotto huononee korkoihin verrattuna. Historiallisen alhaisilta korkotasoilta nousussa toki kestää aikaa, mutta suunta on selvä. Tämä mahdollisesti luo levottomuutta markkinoilla ja osakkeiden nousukausi voi kohdata isojakin korjauksia alaspäin.

3) Keskellä nousukautta tapahtuu korjausliikkeita joka tapauksessa. Näitä on tietysti vaikea ennustaa, mutta niihin voi toki varautua keräämällä käteiskassaa ostopaikkoja varten tai esim. käyttämällä johdannaisia salkun suojaamiseen. Itse varaudun käteiskassalla, jota olenkin kasvatellut jo n. viiteen prosenttiin salkun arvosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti