torstai 29. elokuuta 2013

Kriisiostoksilla

Markkinoilla taas myllertää. Syyrian konflikti ja siihen liittyvä länsimaiden sotilaallinen väliintulo häämöttää lähitulevaisuudessa, mikä aiheuttaa maailmanpoliittisia jännitteitä ja öljynhinnan nousua. Tämä taas voi olla haitallista maailmantaloudelle, mikä näkyy laskevina osakekursseina.

Kuvio on nähty jo useiden muiden Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kriisien yhteydessä. Esimerkiksi Libyan ja Egyptin konfliktit ovat vuorollaan heiluttaneet markkinoita. Vaikka dramatiikka näissä konflikteissa riittääkin, eivät ne yleensä vaikuta yksittäisten yritysten pitkän tähtäimen kannattavuuteen. Tästä syystä harkitsevainen sijoittaja voi tehdä hyviäkin poimintoja yhteiskunnallisten tai taloudellisten kriisien vallitessa.

Ostin ensimmäisen erän Goldman Sach:sia vuoden 2012 marraskuussa (kts. alkuperäinen sijoituscase). Viime merkinnöissä pohdin lisäoston mahdollisuutta hintojen heilumisen sekä suosiollisen euro/dollari-kurssin vuoksi. Tänään sitten toteutin oston, sillä GS:n osake oli halventunut vuoden huipuistaan (169 dollaria) mukavasti alemmaksi (153 dollaria). Ei tämä välttämättä mikään huippuajoitus ole, mutta uskon että pitkän tähtäimen sijoituksena kuitenkin varsin kelvollinen.

Odotan markkinaheilunnan jatkuvan poliittisista ja taloudellisista kriiseistä johtuen myös jatkossa. Tämän hetkisen kriisin eskaloituminen voi esimerkiksi laskea voimakkaasti Afrikan tai frontier-markkinoiden osakkeita. Näillä markkinoilla on pitkällä aikavälillä paljon nousuvaraa, joten teen mahdollisesti lisäostoja näissä lähiaikoina, riippuen markkinakehityksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti