lauantai 29. maaliskuuta 2014

Varallisuudenhoitopalvelut - hyödyt, kustannukset, kokemukset?

Kuten kuukausi sitten kirjoitin, perheemme vaihtoi asuntoa huomattavasti isompaan, ja tästä syystä realisoin osan Suomi-salkustani (13 tuhannen euron edestä), sekä käytin kaiken sukanvarressa olevan käteisen. Tämän jälkeen otimme vielä lainaa, sillä sijoitussalkun laajempi realisointi ei tuntunut järkevältä nykyisessä erittäin matalan korkotason tilanteessa.

Lainaneuvotteluissa saimme varsin hyvää kohtelua, ja tarjotut lainaehdot olivat hyvät jokaisessa pankista jossa lainaa kysyttiin. Lisäksi merkillepantavaa oli se, kuinka innokkaasti pankeissa tarjottiin varallisuudenhoitopalveluita. Sijoitussalkkuni on tällä hetkellä suurinpiirtein 100K euroa, ja tämä kokoluokka aletaan jo ilmeisesti noteerata. Toista oli edellistä lainaa ja asuntoa hankkiessa, joilloin salkku oli muistaakseni muutaman tonnin luokkaa :)

Tästä johdannosta sitten itse asiaan, eli varallisuudenhoitopalveluihin. Periaatteessa kaikki pankeissa luvatut asiat kuulostivat kovin mukavilta: Oma meklari/salkunhoitaja, joukkovelkakirjalainojen suorat/helpot ostomahdollisuudet, sijoitusneuvonta, sijoittajatilaisuudet, sähköiset aamukatsaukset, yhtiökohtainen seuranta jne.

Jos edellä mainitut asiat saisi ilmaiseksi, niin sehän olisi varsin hienoa. Tiedän kuitenkin, että ilmaisia lounaita ei ole, joten en lähtenyt suoralta kädeltä mihinkään omaisuudenhoitopakettiin mukaan. Osa tällaisista palveluista on varmasti ihan oikeasti hyödyllisiä, mutta toisaalta palveluista pitää myös maksaa jotain. Koska itselläni ei ole kokemusta ko. palveluista, niin kuulisin mieluusti blogin lukijoilta kokemuksia ja mielipiteitä omaisuuden-/varallisuudenhoitopalveluista: hyötyä, iloa, haittaa, kustannuksia?

2 kommenttia:

  1. Paljos tollanen paketti käytännössä maksaa? Itse haluan kyllä katsoa peiliin, kun kyse on rahoistani, mutta joillekin tuo varmasti sopii erittäin hyvin. Kokemuksia ei ole eikä varmaan tulekaan. Kulut ovat varmasti tuossakin avainasemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä hinnoittelumalleja on kai monenlaisia. Esimerkiksi joku prosentin kymmenys/kymmenyksiä hallinnoitavasta omaisuudesta. Tarkemmin en saanut palveluntarjoajilta kuluerittelyjä, mutta en niitä itse asiassa pyytänytkään.

      Joillekin omaisuudenhoito varmasti sopii, mutta olen TT samoilla linjoilla kuin sinä, eli haluan päättää omista rahoistani. Asiakasta minusta ei siis näillä näkymin tule ko. palveluille.

      Kukaan ei ole vielä kertonut omista kokemuksistaan. Olisiko niin, että näitä sijoitusblogeja eivät sellaisten salkkujen omistajat lueskele tai kommentoi, joilla omaisuudenhoitajalle on tarvetta? :)

      Poista