perjantai 3. lokakuuta 2014

2014 / Q3 tilinpäätös: tasaista kehitystä

Q3 on paketissa ja lopputulos oli melko tasapaksu, vaikka välillä maailmanpolitiikka aiheuttikin heiluntaa. Salkun kokonaisarvo nousi periodin aikana 117294 euroon, joka tekee parin tonnin nousun. Ja tämäkin nousu johtuu täysin sijoitetusta lisäpääomasta. Alla Q3:sen keskeiset luvut.

  •  Uusi sijoitettu pääoma 2014 Q2 aikana: 3271 euroa
  • Pääoman kasvu yhteensä (pl. osingot): 2279 euroa (1,98 %)
  • Osingot (netto): 451 euroa
  • TWR-tuotto (pl. osingot): 0,38 % (vuoden alusta 6,56 %)

Uusia sijoituksia tuli käytännössä vain Nordnetin KK-sijoituksten kautta neljään eri ETF:ään (DXSU, IS3N, DX2Z, DX2J). Lisäksi vaihdoin suurimman osan kehittyvien markkinoiden ETF:istäni halvempaan versioon (DBX1 --> IS3N). Muuten mentiin pitkälti hiljaiseloa ostojen suhteen. Osinkoja tällä kvartaalilla tuli tavallista enemmän Nokian heinäkuussa maksaman reilun 300 euron osingon takia. Alla olevassa kuvassa näkyy kehitys verratuuna viime kvartaaleihin ja viime vuosiin. Positiivista on ainakin se, että salkku on uudessa ATH-lukemassa!


Allokaation osalta olen edelleen lähellä tavoiteallokaatiota sillä erotuksella, että korkosijoitukset ovat alipainossa ja osakepoiminnat vastaavalla määrällä ylipainossa. Sama suuntaus jatkunee seuraavat vuodet, joskin hankin pikkuhiljaa lisää kehittyvien markkinoiden lainoja osana ETF kk-sijoituksia.
Loppuvuosi menee näillä näkymin kyttäillessä ostopaikkoja tietyistä osakkeista ja/tai rahastoista. Viime postauksessa mainitsemieni osakkeiden lisäksi mielessä on mm. REIT-rahastot ja jossain vaiheessa lisämerkintä HCP Quantiin jos kurssit kovasti laskevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti