keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Pörssit laskussa - uudet ostot mielessä

Laskevat tai laskeneet kurssit ovat pitkäjänteisen sijoittajan ystävä. Viime aikoina tällainen diili on ollut huonosti tarjolla. Reilun viiden vuoden nousuputken jälkeen ainoastaan kehittyvät markkinat on tuntunut järkevältä ostokohteelta (kts. edellinen päivitys).

Nyt näyttää "lupaavasti" siltä, että ostopaikkoja olisi tiedossa. Ennen suurempaa innostumista on hyvä katsastaa kuitenkin iso kuva: Esimerkiksi kotimainen OMX25 on varsin korkealla viiden vuoden aikajänteellä katsottuna. Toisaalta jotkut osakkeet ovat halvenneet sen verran viime aikoina, että kiinnostukseni ostolaidalle on hieman herännyt. Tässä pari omaa ajatustani tällä hetkellä:

Volkswagen AG: Volkkarin osake on suurinpiirtein vuoden pohjissaan. Olen sen verran tutustunut yritykseen (kts. aiempi osto-case), että olen vakuuttunut sen olevan pitkällä aikavälillä autoteollisuuden voittajia Huyndai-Kia -konsernin lisäksi. Omistan tällä hetkellä näitä molempia autonvalmistajia. Huyndai-Kia:n osakekurssi on karannut korkeuksiin ja omat ostonikin ovat suurinpiirtein tuplanneet arvonsa. Volkkari taas on palannut hieman edullisemmaksi viime vuoden huippukursseistaan. Ajatuksena on lisätä osaketta, jos hinta putoaa vielä selkeästi alle 150 euron osakkeelta.

Sponda: Sponda on yksi OMX-H:n suosikkiyrityksiäni ja sijoituksena ollut minulle erittäin hyvä. Arvonnousun lisäksi Spondan osake on tuottanut viime vuosina vajaan viiden prosentin osinkotuottoa. Osinko on lisäksi ollut noususuunnassa vuodesta 2009 lähtien, jolloin käytiin hakemassa vauhtia pohjalta (nollaosinko ko. vuonna). Tällä hetkellä Spondaa saa pörssistä kohtuullisen lähellä kahden vuoden halvimpia hintoja. Voisin periaatteessa ostaa Spondaa lisää milloin vain mutta olen vielä malttanut mieleni. En välttämättä kuitenkaan enää pitkään...

Kysymys blogin lukijoille: Milloin palaatte ostolaidalle? Mitkä kohteet kiinnostavat?

2 kommenttia:

  1. En tiedä milloin palaan ostolaidalle, mutta seuraavan puolen vuoden aikana se on todennäköistä. Tällä hetkellä hieman lähempänä sopivia hintoja ovat Nokian Renkaat ja Outotec. Näistä ensin mainittu on siinä miellessä huono vaihtoehto ettei Putinin seuraavasta liikkeestä ole tietoa eikä Ukrainan kriisikään ole loppu. Outotec on tippunut viime aikoina kuin kivi, joten se alkaa olla jo kohtapuoliin ostohinnoissa. Muista osakkeista en osaa vielä sanoa mitään. Ikisuosikkini ovat Sampo ja Kone, mutta niiden ostohinnat ovat vielä kaukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai jos ihan tarkkoja ollaan niin Outotec on jo mielestäni ostohinnoissa, mutta ylimääräisten rahojen suhteen on tällä hetkellä tiukkaa. Tämän takia odotan vielä jonkin aikaa. Alle kuuden Euron hinnalla tulen kyseistä yritystä varmasti jossain välissä ostamaan.

      Poista