maanantai 15. joulukuuta 2014

RTS alle 800, osto-ohjelma Seligson Russian Prosperityssä jatkuu

Näissä päivityksissä alkaa tulla jo hieman toiston makua mutta ei se mitään :)

Tätä kirjoittaessa RTS-indeksi on 793 pisteessä, joten ostin jälleen osto-ohjelmani mukaisesti uuden 500 euron erän Seligson Russian Prosperity -rahastoa. Osto-ohjelmaa laatiessani RTS-indeksi alitti 1000 pistettä, ja ajattelin että hötkyilyn välttämiseksi asetan 100 ideksipisteen rajat lisäostoille, ja riittävän pienen summan että kassa kestää isommankin laskun.

Nyt näyttää siltä, että osto-ohjelmasta on hyötyä. En ostanut liian isoilla summilla liian aikaisin, vaan olen ostanut tasaisesti indeksin laskiessa. Edellisen 900 pisteen alituttua en tosin varautunut, että seuraava osto tulisi näin nopeasti. No, seurataan tilannetta. Ehkä seuraavaa ostoa joutuu odottamaan tällä kertaa vähän pidempään...

16 kommenttia:

 1. Kovaa laskua tänäänkin.Yli 3 prossaa pakkasella 773 pisteessä mennään.

  VastaaPoista
 2. Jahans. 100 pistettä tippu indeksi viikossa ja matka vielä ilmeisesti alaspäin. Eipä toi vauhti tosta voi enää oikein kiihtyä, mutta jääköön nähtäväksi missä vaiheessa 700 pistettä on todellisuutta. Oma veikkaus on se, että kyllä siihen ainakin pari viikkoa vielä menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinno, tällä hetkellä 739. Nopsaan tullaan alaspäin...

   Poista
 3. Päivän alin 727, kyllä on kylmää kyytiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -10 tämä päivä.Tässä tuntuu että vuoden 2009 500 pistettä ei olisi mikään ihme.

   Poista
 4. Tästä tulee mielenkiintoinen tarina! Minä olen tehnyt jo useamman lisäoston Venäjä rahastoon, vaikka ensimmäisestä ostosta ei ole kuin joitakin päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, välillä näitä mielenkiintoisia turbulensseja tulee. Todella mielenkiintoistahan tämä on, pääasia ettei ala liikaa vaikuttamaan salkun kokonaisarvoon, ettei tarvitse oikeasti harmitella jos mennään vaikkapa alle 500 indeksipisteen.

   Poista
 5. Mihin aikaan rahaston arvo mahdetaan laskea ? Onhan sillä ero kun tänäänkin klo 12 oli -3 taulussa ja päätös oli -10.Samoin jos tänään ennen klo 11 merkintä.Menikö se jo tänään vai huomen rahastoon ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä kysymys!

   Seligsonin merkintäsivuilla kerrotaan Russian Prosperitystä näin: "Maksu ennen 11:00 => sama päivä".

   Lisäksi: "Merkintäpäivä on se pankkipäivä, jonka rahastoarvolla asiakkaalle merkitään maksettuja rahasto-osuuksia"

   Näitä tarkempia kuvauksia en löytänyt avaintietoesitteestäkään.

   Eli kun merkitsin tänään ennen klo 11.00, sain tämän pankkipäivän rahastoarvolla osuuksia. Muutoin olisin saanut huomiselle arvotettuja osuuksia. Se, että mihin aikaan tänään osuuden arvo määritetään on toinen juttu ja tosiaan tämän päivän kurssiheilahteluilla vaikuttaa jonkin verran asiaan. Tästä tarkasta arvonmääritysajasta ei ainakaan Seligsonin sivuilla ole tietoja...

   Poista
  2. Muistaakseni siella sanottiin etta arvo lasketaan joskus 21 paikkeilla? Kuitenkin illalla markkinan jo sulkeuduttua.

   Poista
 6. Mukana ollaan täälläkin eli 500 euron ostoja 100 pisteen välein. Mutta laitoin ekaksi ostoksi (900 pisteessä) 2000 euroa, koska ajattelin pohjien olevan lähellä... Toivottavasti joskus aikanaan tullaan myös ylös. Sinänsä oli mukava löytää laskevat kurssit tällaiselle vastavirtastrategialle eli kiitos Laiskalle Sijoittajalle vinkistä!
  t. Esa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itsekin ostin ekat osuudet noin tonnilla jossain 1100 pisteen paikkeilla, kun luulin silloin tekeväni hyvät kaupat. Mutta nyt sitten osto-ohjelman kanssa pohjille asti, ainakin jotkut merkinnät saa halvalla :)

   Poista
 7. Pakko tässä on jotain rahastoja ostella, kun minusta muut ovat aikalailla hinnoissaan.Tämä erikoistilanne sopii hyvin siihen.

  VastaaPoista
 8. Ihan hullua tämä lasku.Jo -7 nyt jo taulussa 660 pisteessä mennään.Meneekö koko Venäjä konkurssiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse hätiköi ostojen kanssa.Antaa rauhassa pudota pohjille , 630 pistettä enää.

   Poista