keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Mielenkiintoisia pörssitulokkaita

Pitkästä aikaa Suomen pörssissä tapahtuu. Listauksia tulee jatkuvasti sekä päälistalle että First Northiin. Tähähän on kauan kaivattu.

Listausinnosta voi olla kahta mieltä. Ensinnäkin talouden piristymistä kuvaa se, että kasvuhakuiset yritykset hakevat pääomaa ja näkyvyyttä pörssistä. Kääntöpuoli on se, että pörssisyklin aallonharjalla listauksia on hyvä tehdä, koska tällöin ne onnistuvat ja listausanneista irtoaa hyviä (=korkeita) arvostustasoja listautujille. Ostajapuolella sitten on vaikeampaa saada "hyvä diili".

Koen tilanteen haastavaksi. Uusissa yrityksissä on hyvin paljon mielenkiintoisia yrityksiä, joista kahteen olenkin jo sijoittanut (Pihlajalinna ja Suomen Hoivatilat). Arvostustasot yleisesti ottaen vaikuttavat kovilta pörssisyklin tässä vaiheessa, mutta toisaalta tekisi mieli päästä mukaan pörssitaipaleiden alkupuolella. Seuraavassa pari mielenkiintoista ostokandidaattia:

Consti: Korjausrakentamiseen keskittyvä yhtiö on mielenkiintoinen defensiivinen osake. Viime aikoina Consti on ollut kovassa nosteessa. Alkaa olla jo "rannalle jäänyt" olo.

Verkkokauppa.com: Suomen Amazon.com. Ei muuta sanottavaa. Kovaa nousua takana.

Taaleri: Mielenkiintoinen päälistalle siirtynyt finanssitalo. Joku on jossain sanonut tätä tulevaksi "Sammoksi".

United Bankers: Toinen varainhoitotalo, joka on listattu First Northiin. Tutustuin yritykseen tehdessäni merkintää Suomen Hoivatiloihin. Vaikuttaa varsin laadukkaalta toimijalta. Mahdollinen yritysjärjestelyn kohde tai tekijä tulevaisuudessa (samoin toki Taaleri).

Mitä mieltä olette näistä tai muista pörssin tulokkaista?

9 kommenttia:

 1. Consti ja Verkkokauppa ovat kovia tekijöitä. Lappujen hinnat vaan tuntuvat korkeilta. Taaleri on hyvä firma sillä entiset Sammon miehet siellä puikoissa ovatkin. UB on mielenkiintoinen ja varmaan joku sen voisi ostaa pois. Finanssipalvelujen tuottajat ovat nyt hyvässä vedossa. Jos pörssi sakkaa, niin myös tuloksetkin. Joku voisi sanoa että pitkää nousu kautta seuraa laskukausi ja ennätykset paukkuu. Sanon siihen että niin paukkuu ja paukkukoot sillä ikinä aiemmin rahapolitiikka ei ole ohjannut negatiivisilla koroilla luotonantoa, ainakaan tässä laajuudessa (disclaimer). Onko rahalla vaihtoehtoja? Ei ole näköpiirissä, joten iso plussa finanssituottajille. Ehkä voisin ostaa sillä hyvää tulosta edessä niin kauan kunhan kurssit rallaa. Mitä mieltä olet Lehto Groupista? Osallistuin antiin vaikka firma näyttää liian hyvältä ollakseen kultaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehto Group vaikutti hyvin mielenkiintoiselta. Kysymys on enemmänkin juuri siitä, että onko annin lanseeraus liiankin "kuumaan" aikaan, varsinkin kun Lehdon liiketoiminta vaikuttaa hyvältä... Onnea sijoitukselle :)

   Poista
 2. My Road to Half a Million20. huhtikuuta 2016 klo 21.38

  En koskisi noihin nakkikioskeihin pitkällä tikullakaan.

  Miksi sijoittaisin Pihlajanlinnaan tai Suomen Hoivatiloihin kun minulla on mahdollisuus sijoittaa Novo Nordiskiin?

  Miksi sijoittaisin Verkkokauppa.comiin kun voin sijoittaa juuri mainitsemaani Amazoniin?

  Miksi sijoittaisin Taaleriin tai UB:n kun voin sijoittaa Svenska Handelsbankeniin?

  Constiin en koske, koska Suomi on tuhoon tuomittu. Täällä sossulandiassa ei kasva muu kuin valtion menot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amazonkin oli joskus "nakkikioski" :) Hyvä pointti toki että laatufirmoja on saatavilla. Mutta tällä hetkellä hinnoittelu on näissä aika hurjaa. Amazon esimerkiksi tuplannut reilussa vuodessa...

   Poista
 3. useimmitenväärässä21. huhtikuuta 2016 klo 13.15

  Noh noh, kyllähän hyviin nakkikioskeihin kannattaa sijoittaa, mahdollista arvonnousua kun on paljon enemmän kuin jo viiden tähden ravintolaksi julistetuissa firmoissa.

  Toisaalta sitten itse kyllä uskon, että tämä listautumisinto on juurikin merkki siitä, että huippu on kohta lähellä. Firmoilla on kiire listautua vielä kun voi ja hyvällä hinnalla.

  Itse en aio lähteä mukaan mihinkään listaukseen, ylimääräiset rahat pysyy nyt käteisenä odottamassa sitä tulevaa romahdusta. Mitään en ole silti myymässäkään, kun voihan se kuitenkin olla niinkin ettei maailma lopukaan kohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Pienyhtiöistä saa kuulemma pitkällä aikavälillä paremmat tuotot suuremman riskin vastineeksi. Toisaalta joskus menee pitkiäkin aikoja, että näin ei tapahdu ja yhtiövalinnoissa voi mennä pahasti pieleen.

   Itsekin keräilen tässä pääasiassa kassaa samalla kun kuukausisijoitukset rullaavat normaalisti.

   Poista
 4. Verkkokauppa.com on itselläni puoliaktiivisessa seurannassa, mutta jostain syystä First North -yrityksiin sijoittaminen ei muuten juurikaan houkuttele. Johtuu ehkä siitä, että minulla on jo varsin paljon varallisuutta kiinni alkuvaiheen yrityksissä, joten vastapainoksi haluan kohdistaa sijoituksia hieman kypsempiin yrityksiin.

  T: Ikiholdaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkkokauppa.com näyttää pikkuhiljaa hiipivän koko ajan kalliimmaksi. Itse olen seurailut tilannetta ja ihmetellyt että eipä sitten tullut sijoitettua... Joskus olisi hyvä ostaa ja unohtaa, niin ei tarvitsisi harmitella jälkeenpäin :)

   Poista
  2. Näinhän se on. Epäilen kurssin olevan kyllä nousemaan päin vielä hyvän tovin, ainakin kun tämän kaltaisia tuloksia julkaistaan kvartaali toisensa jälkeen:

   INTERIM REPORT for 1 January - 31 March 2016: Steady 15% sales growth in Q1 in a tough retail market

   Poista