perjantai 1. huhtikuuta 2016

2016 / Q1 Tilinpäätös: Loppujen lopuksi tasaista

Vuosi 2016 alkoi hyvin dramaattisilla pörssipudotuksilla käytännössä joka puolella. Vastaavasti rekyyli helmikuusta lähtien toi pörssit takaisin lähes vuoden alun tasoilleen. Omassa salkussani tämä näkyy yllättävänkin tasaisena lopputuloksena. Seuraavassa ensimmäisen kvartaalin avainluvut.
  • Uusi sijoitettu pääoma 2016 Q1 aikana: 2529 euroa
  • Pääoman kasvu yhteensä (pl. osingot): 1171 euroa (0,8 %)
  • Osingot (netto): 440 euroa
  • Tuotto-% (pl. osingot): -0,9 %
Hyvin tasaista menoa siis lopulta. Salkun sisältö muuttui kuitenkin melkoisesti kvartaalin aikana. Ensinnäkin, tein runsaasti myyntejä kun hankkiuiduin eroon ylihintaisista swap-ETF:stä, liian aikaisin hankitusta valtionlaina short-ETF:stä, sekä OP:n Afrikka -rahastosta.

Ostoja tein hyvin laajalla rintamalla, johtuen osittain OP:n ilmaiskampanjasta. Pikkuostoja tein mm. Nokiaan, Pihlajalinnaan, ja Outoteciin. Uutena salkkuun ostin suoraan osakeannista Suomen Hoivatiloja. Tämä hankinta osottautui menestykseksi, sillä merkkasin 400 kpl osaketta hintaan 3,2 euroa ja tällä hetkellä päivän kurssi on 3,74 kun osakkeella on käyty kaksi päivää kauppaa pörssissä. Muita mielenkiintoisia hankintoja kvartaalin aikana oli Vietnam ja Frontier Markets ETF:t. Lisäksi lisäilin omistuksia VNQ:ssa, VNQI:ssa ja CRBN:ssä siinä vaiheessa kun kurssit olivat isommassa laskussa. Erittäin reipas kvartaali siis takana!

Alla oleva kuvaaja näyttää salkun kehityksen. Kuten näkyy, 2016 eka kvartaali ei salkkua juuri heilauttanut.


Salkun allokaatio ei myöskään merkittävästi muuttunut. Kehittyneet ja kehittyvät markkinat ovat tavoiteallokaationi 20 %:in mukaisia. Osakepoiminnat ovat edelleen ylipainossa korkosijoituksiin nähden, ja tilanne tulee jatkumaan näin lähivuosina.

 
Loppuvuodelle odotan pörssissä sahaavaa liikettä, mahdollisesti pikkuhiljaa karhumarkkinaksi kääntyvää kehitystä. Tarkoitus olisi olla kärsivällinen ja käyttää käteiskassaa pääasiassa osto-ohjelmien mukaisiin ostoihin sitä mukaa kun markkinat laskevat.

1 kommentti:

  1. En ole kuullutkaan aiemmin esimerkiksi osakepoiminnoista tai frontier- markkinoista. Kiitos jakamisesta. Ilmeisesti sinulla on homma hallussa. Meidän tuttava etsii tilitoimistoa parhaillaan, kertoi nimittäin ettei itse osaa tehdä tilinpäätöstä niin, ettei virheitä tulisi. Hänellä ilmeisesti ei kokemusta ole niin kovin paljoa. https://www.yrityssilta.fi/

    VastaaPoista