tiistai 10. huhtikuuta 2018

Low Carbon indeksi -ETF europörssistä?

Globaali low carbon -indeksi on mielestäni mainio sijoitusidea (kts. aiempi sijoituscase tästä). Ideana on globaalisti hajautettu markkina-arvopainotus, mutta josta on poistettu yritykset joissa on "hiiliriskiä". Tulevaisuudessa runsaasti hiilipäästöjä aiheuttavat yritykset ovat todennäköisesti ahtaalla, vaikka tämän hetken Trump-todellisuus ei sitä tuekaan.

Aiemmin olin löytänyt tähän sijoituscaseen mainion iSharesin ETF:n tikkerillä CRBN. Kuten tiedämme, tällä hetkellä jenkkipörssit ovat ikävä kyllä kiinni suomalaiselta retail-sijoittajalta sääntelysotkujen takia. Olenkin etsinyt CRBN:lle korvaajaa.

Nyt löysin Xetrasta melko hyvän vaihtoehdon tikkerillä LWCR. Kyseisen ETF:n koko nimi on "Amundi Index Equity Global Low Carbon UCITS ETF DR" (kts. informaatiosheet tästä). 

Total expense ratio (TER) tässä on 0,25% pa, ja osingot uudelleensijoitetaan. Verrattuna CRBN:ään jossa TER oli 0,2% mutta osingot maksetaan ulos, on tämä hieman edullisempi veroseuraamusten takia. 

Merkittäviä erojakin löytyy. CRBN seuraa "MSCI ACWI Low Carbon Target" -indeksiä, siinä missä LWCR seuraa indeksiä "MSCI World Low Carbon Leaders Index". Näissä on erona taustaindeksi, mistä hiiliriskiset yritykset on poistettu. Ensin mainittu sisältää myös kehittyvät markkinat, siinä missä jälkimmäinen pelkästään kehittyneet. Suurimmat sijoitukset ovat joka tapauksessa samoja isoja jenkkiyhtiöitä markkina-arvopainotuksesta johtuen. Toinen ero on se, että LWCR on swap-pohjainen ETF, joita pidetään korkeampiriskisinä kuin fyysisesti replikoituja ETF:iä, kuten CRBN.

LWCR:ää parempaa globaalisti hajautettua low carbon -ETF:ää en ole onnistunut löytämään. Jos muita vaihtoehtoja löytyy europörsseistä niin kuulisin niistä mielelläni? Seuraavassa laskusuhdanteessa olisi nimittäin mielessä ostaa LWCR:ää tai vastaavaa ihan merkittävä summa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti