torstai 9. toukokuuta 2019

Ostoja kauppasotauhkan keskellä: Stora Enso & Beyond Meat

Kauppasota USA:n ja Kiinan välillä näyttää tällä hetkellä varsin todennäköiseltä Trumpin uhattua tullimuurien nousemisella tämän viikon perjantaista lähtien. Markkinat olivat jo odotelleet tilanteen selviämistä, mutta toisin näytää käyvän.

Yhtä kaikki, uusiutuneet riskin näkyvät luonnollisesti laskevissa pörssikursseissa. Kävin läpi oman salkkuni sijoitukset ja mietin mitä osaketta olisi mukavaa lisätä. Tähän tarkoitukseen valikoitui Stora Enso. Ostin noin tuhannella eurolla Storan R-sarjan osaketta hintaan 10,6 euroa/kpl. Kauppasota tai ei, tämä menee pitkään salkuun entisten lisäksi.

Viime viikolla haaveilin ostavani Nasdaq:iin listautunutta Beyond Meatia (kts. viime viikon bloggaus aiheesta). Kurssi kuitenkin karkasi heti listauksessa käsistä ja jäin ihmettelemään että "miten tässä näin kävi". Nyt kun BYND:in kurssi lähti 85 dollarissa käytyään laskemaan parin päivän ajan, päätin toimia. Tein tänään avausoston hintaan 68,4 dollaria / osake, yhteensä 25 osaketta (n. 1700 dollaria). Tämä osto siis siitä huolimatta että hinnoittelu näyttää kuplaiselta. Sijoituscase on vain liian houkutteleva, ja tuska siitä että ei hyppää ajoissa kyytiin on liian suuri. Tästä saattaa muodostua varsin hölmö sijoitus, mutta onneksi blogikirjoitus jää muistuttamaan menneestä tyhmyydestä - tai oikeasta valinnasta :) Aika näyttää. Joka tapauksessa ostan lisää BYND:iä jos kurssi halpenee merkittävästi.

5 kommenttia:

 1. Oletko perehtynyt mitenkä kannattaisi reagoida jos tuleva hallitus asettaisi varallisuusveron? Jossain esityksessähän se rokottaisi jo 100 000€ omaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tullut perehdyttyä. Itse uskon ja toivon että tällainen esitys ei mene läpi (keskusta blokannee sen). Mutta toki näin voi tapahtua.

   Ehkä pitää sitten alkaa kuluttamaan rahoja, jos niiden omistamisesta rangaistaan :)

   Noh, jos varallisuusvero oikeasti tulee ja jos se olisi tuntuva, niin pitäisi varmaan alkaa miettiä vakavasti mitä itse voisi omalle tilanteelleen tehdä.

   Poista
 2. Sivuhuomioina sellainen että tämä BYND:in kurssi on lähtenyt ihan lapasesta. Tällä hetkellä mennään 92,7:ssä dollarissa ja ostohinnastani nousua 35%. Kuplan tuntumaa...

  VastaaPoista
 3. useimmitenväärässä14. kesäkuuta 2019 klo 4.25

  Kurssi kävi 168 taalassa ja jostain luin että 51% free floatista on shortattuna... Nyt kurssi on vieläkin yli 140 taalaa. Aiotko itse irtaantua jossain vaiheessa vai pysyä mukana kyydissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kurssi näyttää olevan 154 dollaria.

   Ihmetyksellä olen tätä sivusta seurannut, joskaan en ole kovin yllättynyt että nousua on yleisesti ottaen tullut. Koko osto-case perustui tähän.

   Nyt kun valuaatio on taivaissa, niin tästähän saisi toki helpot pari tonnia voittoa otettua. Jotenkin silti tekisi mieli jättää tämä hautumaan pitkään salkkuun. Yleensäkään en harrasta treidaamista eli ihan siitäkin syystä :)

   Poista