lauantai 23. marraskuuta 2019

Lisäys kk-säästöohjelmaan: Seligson Global Top 25 Pharmaceuticals

Kuukausisijoittaminen on tunnetusti mainio tapa hajauttaa sijoituksia ajallisesti ja automatisoida varallisuuden kertymistä. Pienistä puroista on tapana kertyä isoja kokonaisuuksia ajan yli. Olen viime aikoina laittanut jo vähän isompaa summaa: kuukausittain menee kehittyville markkinoille ja Eurooppaan 1500 e/kk Nordnetin ETF-kuukausisäästämisohjelman kautta.

Nyt teen pienen lisämausteen kuukausisijoituksiin: alan sijoittaa joulukuusta lähtien 100 euroa kuukaudessa Seligson Global Top 25 Pharmaceuticals -rahastoon. Tällä monien tuntemalla rahastolla on takana mahtava tuottohistoria kuten ao. kuvasta näkyy. Suurin tuotto tapahtui melko lyhyessä ajassa, vuosien 2012-2015 välillä. Nyt aivan viime aikoina taas suuret lääketeollisuuden yritykset ovat lähteneet nousuun muun markkinan mukana.


Lääketeollisuus on perinteisesti koettu defensiiviseksi toimialaksi. Uskonkin että seuraavan kymmenen vuoden sisällä lääketeollisuuden markkinajohtajat (johon tämä rahasto sijoittaa) voi olla ihan mielenkiintoinen sijoituscase. Nyt siis 100 euroa kuukaudessa tähän ja sitten kymmenen vuoden päästä voi reflektoida että oliko järkevää :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti