sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Hoivatilat: ostotarjous & päätös kolmen vuoden sijoitukselle

Kuten moni sijoitusmaailmaa seuraava on huomannut, Hoivatiloista tehtiin hiljattain ostotarjous. Ostotarjouksen tekijänä on Aureit Holding, jonka omistajana on Belgialainen Aedifica. Jälkimmäinen sijoittaa sote-sektorin kiinteistöihin, joten melko luonteva ostaja löytyi.

Sijoitin vuonna 2016 Hoivatilojen osakeantiin ja merkkasin 400 kpl osakkeita hintaan 3,2 e/kpl (1280 euroa). Ostotarjous on 14,75 euroa /osake, eli melkoinen voitto meille ketkä osakeantiin osallistuttiin. Yhteensä tulen saamaan ostotarjouksen hyväksyttyäni 5900 euroa eli sijoitus tuli takaisin 4,6-kertaisena. Aika mahtava tuotto reilun kolmen vuoden sijoitukselle!

Kuten yllä ilmenee, aion ostotarjouksen hyväksyä. Warren Fyffet on aika hyvin perustellut miksi ostotarjouksen hyväksyminen on yleensä (ja tässä tapauksessa) järkevää. Tässä on preemiota 16% huippukurssin päälle, ja takana oli jo valmiiksi todella huima nousu osakeantihinnoista.

Kun otetaan huomioon myös HCP Quantin lunastus, minulle alkaa kertyä nyt mukavasti pääomaa ensi vuoden alkuun, jolloin siirrän 50 000 euroa osakesäästötilille. Ehkä vielä joku muu myynti tulee tehtyä, joten salkku notkahtaa vähän ennen vuodenvaihdetta. Tammikuun alussa salkku kuitenkin nousee 50000 eurolla ja ajattelin laitella aika nopealla aikavälillä koko summan osakkeisiin. Tästä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti