perjantai 11. maaliskuuta 2016

Osakeantimerkintä: 400 kpl Suomen Hoivatilat Oyj

Kuten eilen pohdiskelin, osallistuin Suomen Hoivatilat Oyj:n listautumisantiin First North -markkinapaikalle. Käytännössä tämä oli helppoa ja nopeaa. Merkintä piti hoitaa United Bankersin nettisivujen kautta, mutta sen pystyi tekemään omalle arvo-osuustilille.

Sitouduin merkitsemään 400 kpl osaketta hintaan 3,2 e /kpl, yhteensä 1280 euroa. Minimisijoitus olisi ollut puolet tästä. Osakeannin ylimerkintätilanteessa tosin taataan vain 200 kpl jokaiselle sijoittajalle.

Tämä on ensimmäinen listautumisanti mihin osallistun, ja muutenkin ensimmäinen sijoitus First Northiin. Listautumiset ovat klassisia riskisijoituksia, ja olen näitä yleensä välttänyt. Hoivatilojen tapauksessa toimiala on niin kiinnostava, että haluan ehdottomasti katsoa tämän kortin.

Hyvin yksityiskohtaisia analyysejä löytyy mm. Inderesiltä ja Karo Hämäläisen blogista. Yleiskuvana on se, että pitkäaikaiset vuokrasopimukset ja sadan prosentin vuokrausaste vähentävät riskejä. Kiinteistöalan sijoituksena tämä on hieman erilaiseen filosofiaan pohjautuva kuin paljon debatoitu Orava (tässä aiempaa pohdiskeluani). Muutoinkin antia kohtaan tuntuu olevan varsin positiivinen pöhinä blogosfäärissä. Tämä lupaa hyvää annin onnistumiselle, mutta ei toki välttämättä kerro sijoituksen kannattavuudesta mitään. Olisin itse asiassa mielellään pohtinut sijoitusta vielä viikonlopun yli, mutta annin ehtojen mukaan kaupankäynti saatetaan keskeyttää aikaisintaan tänään. Näillä siis mennään.

Hoivatilat luonnehtii itse toimintaansa näin:

"Suomalainen, vuonna 2008 perustettu hoiva- ja päiväkotitilojen sekä palvelukortteleiden tuottamiseen, rakennuttamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen erikoistunut palveluyhtiö. Olemme vahvasti mukana rakentamassa tulevaisuuden yhteiskuntaa, jossa väestön ikääntyminen ja keskittyminen sekä kaupungistuminen luovat kasvavan tarpeen sekä päiväkodeille että hoivan tiloille erityisesti kasvukeskuksissa ja niiden läheisyydessä."

Tässä on kaksi todella selkeää megatrendiä: väestön ikääntyminen ja kaupungistuminen. Hoivatilat -tyyppisillä toimijoilla on varmasti ainakin liiketoimintapotentiaalia. Hoiva-ala on samalla tietenkin hyvin kilpailtu. Tulen seuraamaan vuosien varrella mielenkiinnolla sitä, miten tämä listaus- ja business case menestyy.

9 kommenttia:

 1. Itse merkkasin maanantaina 300 kipaletta, koska bisnes tuntuu luistavan ihan hyvin ja annin tarkoitus oli lähinnä pääomien kerääminen, eikä omistajien rahastusinto, kuten muutamassa muussa First North listauksessa viime vuonna. Tämä myös liittyy alaan, joka vetää tuulipukuja puoleensa kuin hunaja mehiläisiä, joka voi edesauttaa arvon nousua.

  Esim. Attendo nousi 30 prossaa ekana päivänä pörssissä.

  Itselläni on useampiakin First North kiinnityksiä. Suomessa näissä yrityksissä on usein jokin bisneskin taustalla, kun taas Ruotsissa, jossa listaudutaan paljon hanakammin riittää usein kaunis ja ylevä ajatus, kuten 2000-luvun teknobuumissa.

  VastaaPoista
 2. Onneksi ehdit ajoissa... ;)

  -Teemu-
  http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/hoivatilojen-osakkeita-rohmuttiin-ylianniksi-saakka-6499912

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kannatti olla ajoissa tässä - kiitos vinkistä aiemmassa merkinnässä!

   Saa nähdä saanko kaikki 400kpl.

   Poista
 3. useimmitenväärässä15. maaliskuuta 2016 klo 14.23

  Aika mielenkiintoista on, että henkilöstöannissa jäi osakkeita käyttämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Aika näyttää, että kannattiko heidän niitä olla merkkaamatta.

   Poista
 4. Noniin, eilen tuli viestiä UB:lta että sain merkattua kaikki 400 kpl. Pääsin mukaan ihan ok alkupanoksella. Hyvin mielenkiintoista nähdä lähteekö kurssitasot nousuun vai laskuun listautumisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. useimmitenväärässä20. maaliskuuta 2016 klo 12.01

   Tiedote mainostaa, että anti ylimerkittiin moninkertaisesti joten eiköhän se nousuun lähde heti avauksessa.

   Poista
 5. Tämä meni itseltäni valitettavasti ohi. Olisi kyllä kannattanut olla mukana. Onnittelut hyvästä valinnasta.

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää ensimmäisen kaupankäyntipäivän osalta. Kurssi on nyt 3,7 euroa, eli reilusti yli antihinnan (3,20).

  VastaaPoista