torstai 10. maaliskuuta 2016

Pikkuostoja: NOK & Citycon

Osuuspankin "osta ilmaiseksi" kampanja jatkuu vielä tämän kuun loppuun. Tämä mahdollistaa esimerkiksi omien salkkuosakkeiden pienet täydennykset. Kävin salkkua läpi ja tarkastelin tämänhetkisten sijoituskohteitteni hintatasoja tarkoituksena pienet lisäykset kampanjaa hyödyntäen. Tein äsken seuraavat ostot:
 • Citycon 200 kpl hintaan 2,18 e/kpl. Ostin Cityconia jo aiemmin hintaan 2,07e. Kurssitaso oli tällöin lähellä kahden vuoden pohjiaan, ja on vieläkin. Citycon on osa lisääntynyttä fokustani kiinteistösijoittamiseen eri muodoissaan. Kvartaaliosinkojen maksu on asia mikä myös miellyttää - vaikka konkreettisesti tästä on hyötyä sitten joskus eläkkeellä :)
 • Nokia 60 kpl hintaan 5,38 e/kpl. Nokian kurssi on viime aikoina kärsinyt mm. sijoittajien "pettymyksestä" markkinaodotuksien mukaisiin patenttikorvauksiin Samsungilta. Tein pienen lisäoston pottiin, joka oli nykyisellään voitolla yli 100%. Nokia on aiemmin tekemistäni halvoista ostoista kuitenkin muuttunut melkoisesti, ja on hyvin kiinnostava yhtiö pitkäaikaiseksi sijoitukseksi.
Nyt kun markkinat ovat vaihteeksi rauhoittuneet, ovat osto-ohjelmieni tasot karanneet jo melko kauas. Tästä syystä etsin nyt muita mielenkiintoisia sijoituskohteita. Yksi tällä hetkellä kiinnostava asia on Hoivatilat Oyj:n First North -pörssilistautumiseen osallistuminen (tässä toisen blogistin analyysiä). Aion perehtyä tähän caseen viikonlopun aikana. Kommentit ovat tervetulleita!

8 kommenttia:

 1. Hoivatilojen listautumisannissa kannattaa ottaa huomioon, että yrityksellä on oikeus katkaista anti huomenna 11.3., jos se esim ylimerkitty.

  -Teemu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan vielä, että itse näen tässä mahdollisuuden nopeaan voittoon, jos anti onnistuu hyvin tai sitten suht hyvään tuottoon max 5 vuoden aikahorisontilla, kunnes kasvu on tehty ja kilpailijat ovat tulleet markkinoille.

   -Teemu-

   Poista
  2. Kiitos Teemu kommenteista. Huomasin itse myös tuon 11.3. asian. Saatan joutua tekemään päätöksen siis jo huomenna, ainakin jos haluan varmistaa merkinnän onnistumisen.

   Poista
 2. Tämä kuulostaa hirveältä: "Kurssitaso oli tällöin lähellä kahden vuoden pohjiaan, ja on vieläkin." Osakekurssi ei yksinään kerro yrityksen arvostuksesta yhtään mitään varsinkaan kun kyseessä on osakeanteja kasvuun käyttävä yritys.

  Osakkeiden lukumäärän kehitys viime vuosina:
  Vuoden 2013 lopulla 458161 miljoonaa kpl
  Vuoden 2014 lopulla 559863 miljoonaa kpl
  Vuoden 2015 lopulla 755496 miljoonaa kpl

  Osakkeen hinnan kehitys viime vuosina
  Vuoden 2013 lopulla noin 2,55€
  Vuoden 2014 lopulla noin 2,58€
  Vuoden 2015 lopulla noin 2,40€

  Kun nämä luvut yhdistää, niin saadaan yrityksen markkina-arvo kyseisinä aikoina:
  Vuoden 2013 lopulla 1,168 miljardia euroa
  Vuoden 2014 lopulla 1,444 miljardia euroa
  Vuoden 2015 lopulla 1,813 miljardia euroa

  Tästä siis nähdään, että osakekurssin laskiessa yrityksen markkina-arvo on itseasiassa kasvanut. Vuoden 2013 lopulla ostamalla osaketta hintaan 2,55 euroa yrityksen osakkeita on saanut noin 36 % edullisemmin kuin viime vuoden lopulla vaikka osakekurssi onkin laskenut 2,4 euroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Ehkäpä tällaisen osakkeen osalta olisikin parempi tarkastella osakekohtaisia lukuja tai osinkovirran kehitystä.

   Muutenkaan - kuten tiedämme - mennyt kurssikehitys ei kerro tulevasta, eli sinänsä nämä osakehintakohtaiset referenssipisteet ovat lähinnä viihdettä.

   Poista
 3. Nokian lisäämistä harkitsen itsekin tällä hetkellä. Hinta ja osinko ovat kohdillaan sekä liiketoiminnassa on potentiaalia. Vannoin vain pitkän aikaa sitten, etten Nokiaa osta lisää vaan pikemminkin myyn pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saako perusteluja tuohon Nokian liiketoiminnan potentiaaliin? Tarkoitatko pitkällä aikajänteellää, kun 5g alkaa realisoitua? Siihen taitaa mennä vielä jokunen vuosi? 4g:n tiimoilta ei käsitykseni mukaan enää ole suurta kasvua luvassa.

   Jospa tuo 5g olisi kuitenkin totisinta totta jo vuonna 2025. Se taitaa riittää sinulle? :)

   -Teemu-

   Poista
  2. 4G:llä on vielä potentiaalia mm. automarkkinoilla. Käytännössä kaikista uusista autoista on kovaa vauhtia tulossa 4G-hotspotteja, mikä tarkoittaa lisenssituloja Nokialle.

   Poista