maanantai 10. elokuuta 2020

Kaksi putoavaa teknoa uutena salkkuun: Alteryx & Blackline

Viime päivinä on näkynyt erityisen isoja pudotuksia pilvipalveluita tarjoavissa jenkkiyrityksissä. Syy tähän on melko selvä ja kirjoitinkin siitä edellisessä postauksessani. Tekno-osakkeet ovat olleen erittäin kovassa huudossa ja hinnoittelut karanneet käsistä.

Nyt on siis nähty korjausta erityisesti cloud computing -sektorilla.

Ostin tänään kaksi isosti pudonnutta jenkkifirmaa jotka ovat olleet ostoslistallani jo jonkun aikaa. Ostin molempia noin 1500 dollarin potin. Alteryxiä hintaan 110,29 USD/kpl ja BlackLineä 76,62 USD/kpl. Näistä Alteryx on romahtanut vuoden ylimmästä kurssistaan n. 40% ja BlackLinekin reilusti viime päivinä.

Alteryx tarjoaa pilvipalveluna analytiikkaratkaisuja muiden yritysten käyttöön. Alusta on hyvin monipuolinen ja analytiikkaa hyödynnetään liiketoiminnan kaikilla alueilla. Tällainen liiketoimintamalli on hyvä esimerkki "generatiivisesta" (eli sopii moneen tarkoitukseen) ja skaalautuvasta bisneksestä, jonka kasvupotentiaali on huomattava. Tällainen toimiala on tällä hetkellä erittäin kuuma ja siksipä osakkeen hinnoittelu ehti karata käsistä. Osakkeen hinta oli tänään sillä tasolla että uskalsin lähteä mukaan.

BlackLine tarjoaa ratkaisuja jotka automatisoivat yritysten kirjanpitoa. Kirjanpito on selkeästi alue, jossa on automatisoinnilla valtava potentiaali. Itse näkisin, että lähestulkoon kaikki kirjanpidon prosessit voidaan automatisoida jossain vaiheessa kun analytiikka ja koneoppiminen kehittyvät. BlackLine on näissä trendeissä eturintamassa. BlackLinen peräsimessä on edelleen alkuperäinen yrittäjä Therese Tucker, mikä on hyvä merkki kasvupotentiaalin jatkumisesta. BlackLinellä on erittäin nimekkäitä referenssiasiakkaita, mm. Coca-Cola.

Viime postauksessa olin jo sitä mieltä että pysyn ostoksista sivussa jonkun aikaa, mutta nyt kävi näin. Toisaalta on mukavampaa toteuttaa ostot mitkä ovat olleet mielessä pitkään kuin jäädä voivottelemaan tekemätöntä. Edelleen olen tyytyväinen jos kurssilaskua on luvassa, koska näitäkin ostan mielelläni lisää vaikka 30% halvemmalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti