perjantai 4. maaliskuuta 2022

Kapitulaatio Suomessa & Euroopassa - täydennyksiä salkkuun & kk-suunnitelman viritystä

Suomen maariskiä hinnoitellaan nyt rajusti osakkeiden hintoihin. Kuten edellisissä postauksissa, jatkan ajatusta että nyt jos koskaan on oston paikka, jos uskotaan että Suomessa tehdään bisnestä jatkossakin. Toki jotkut Venäjään kytköksissä olevat osakkeet ovat ymmärrettävästi laskussa, mutta lasku koskee nyt suunnilleen jokaista yritystä joten on tässä ihan yleistä myyntipainetta.

Minulla on Suomi-salkku OP:ssa, ja välityspalkkio on 1% ostoerän koosta huolimatta. Tätä hyödyntäen tein n. 200 euron täsmälisäyksiä tänään seuraavasti:

  • Kone: 47,34 e/kpl
  • Huhtamäki: 28,31 e/kpl
  • Wärtsilä: 8,89 e/kpl
  • Enersense: 6,34 e/kpl
Näiden lisäksi tein oston myös jenkkipörssistä. Huikeasti kasvava pilvipalveluyritys Snowflake on pudonnut lähelle koronapohjia. Ostin n. 800 dollarin erän Snowflakea hintaan 211,9 USD/kpl.

Tämän päivän Heikkilä & Wilen Show:ssa oli muuten harvinaisen tasapainoista pohdiskelua tulevasta. Eurooppaa odottaa massiivinen investointibuumi erityisesti energiasiirtymän osalta. Siinä missä koronakriisi kiihdytti digimurrosta, Venäjän sotatoimet ja niitä seuraava irtikytkentä länsimarkkinoista kiihdyttävät energiamurrosta. Samalla myös muita markkinoita tullaan elvyttämään. 

Palautan nyt pitkästä aikaa Xtrackers EURO STOXX 50 -ETF:n kuukausisijoituksiin. Tämä on varsin edullinen tuote (0.10 % pa) ja sisältää Euroopan 50 suurinta yritystä. Jos Euroopassa alkaa sodan jälkeen klassinen jälleenrakennus ja varustautuminen, on isoilla firmoilla paljon töitä ja tuloja. Jatkossa ja nyt heti ensi maanantaista alkaen tähän menee 1000 e /kk. 500 euron potit menevät EMQQ ja IUSN -ETF:iin edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti