keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Markkina on tullut hulluksi, pidetään pää kylmänä

Markkinat ovat nyt monella tapaa "hulluja", koska päiväliikkeet sellaisissa mega cap firmoissa kuten BABA ovat -10% tai +25% luokkaa tällä hetkellä.

Myös aika mielenkiintoista on että esim. OMX-Helsinki indeksi on nyt korkeammalla kuin ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Suomi-osakkeiden tankkaus siis kannatti (mitä harrastin tuossa viime viikolla). Tässä historia toistaa itseään, eli monesti poliittiset tai sotilaalliset kriisit ovat oston paikkoja. Tässä tapauksessa en olisi kuitenkaan odottanut näin nopeaa palautumista ja ehkäpä loppupeli on vielä näkemättä. 

Lisäsin tänään salkkuun omistuksiani kahdessa eniten laskeneessa osakkeessa: Beyond Meat ja Oatly. Molemmat ovat laskeneet huipuistaan niin paljon (luokkaa 75%), että jälkikäteen on selvää että nämä kävivät selvässä kuplassa aiemmin. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että molemmille alkaa pohjahintaa löytyä. Tein lisäyksen niin että myin edellisenä päivänä positiot pois ja ostin tänään suuremmat tilalle (n. 2000 euroa /laaki). Verotustappioita realisoitui yli tuhannen euron edestä ja samalla sain mahdollisuuden ostaa halvemmalla lisää. Treidi oli itse asiassa melko "nolo", mutta onneksi en ole treidari. Ostin nämä nimittäin ihan vähän kalliimmalla takaisin ja isommilla erillä, koska markkinat lähtivät avauksesta nousuun vaikka vähän muuta otaksuin. Nyt nämä saavat jäädä salkkuun ja ihmettelen suuresti jos kurssit vielä tippuisivat tästäkin vaikka 50%. Jos näin käy, lupaan julkisesti etten osta ainakaan lisää :)

Mitähän seuraavaksi tapahtuu... elämme mielenkiintoisia ja pelottaviakin aikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti