lauantai 2. huhtikuuta 2022

2022 / Q1: Turpiin tuli, mutta puolen miljoonan pääoma säilyi vielä

Pitkästä aikaa oli kvartaali jolloin salkun pääoma suli oikein kunnolla. Turpiin tuli suunnilleen hyvän saksalaisen henkilöauton verran :) Alla kvartaalin avainluvut.
 • Uusi sijoitettu pääoma: 17328 euroa
 • Pääoman kasvu (pl. osingot): -28405 euroa (-5,29%)
 • Tuotto (pl. osingot): -45733 euroa (-8,2%)
On aika selvää mistä huono tuotto johtuu. Lyhyesti: Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja muutenkin alavireinen vuoden alku johtuen inflaatiosta ja rahapolitiikan kiristymisestä.

Laskusta johtuen tein tosi reippaasti uusia sijoituksia ja mylläsin salkkua muutenkin kunnolla (edellisistä päivityksistä löytyy tarinaa). Erittäin turbulentin kvartaalin jälkeen salkun arvo jäi kuitenkin vielä puolen miljoonan paremmalle puolelle (508 keuroa ja risat). Alla olevasta kuvaajasta näkyy tuorein nykäys alaspäin. Voi olla että puolikkaan alapuolelle tiputaan seuraavassa katsauksessa, vaikea sanoa.

Railakkaan alkuvuoden jälkeen keräilin ajatuksia edellisessä postauksessa, missä tulin siihen tulokseen että kaikella osakkeiden valinnalla ja veivaamisella olen saavuttanut suunnilleen indeksituoton. Kiinnostava harrastus tämä sijoittaminen, ei siinä mitään, mutta olisi varmaan tuottavampaa keskittyä päivätyöhön ja muihin tulonlähteisiin ja antaa indeksisijoituksien hoitaa tuottopuoli :) Näillä ajatuksilla yritän rauhoittua jatkossa hieman enemmän indeksisijoitusten kuukausittaiseen virtaan ja harvakseltaan harkittuihin lisäpoimintoihin.

3 kommenttia:

 1. Pahalta näyttää 8% tiputus tuon kokoluokan salkussa.
  Oletko kryptoihin sijoittanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se pahalta tuntuu... Mutta toisaalta tuo lasku oli vain alle puolen vuoden 2021 noususta, eli kaikki on suhteellista :)

   En ole sijoittanut kryptoihin. Jotenkin tuntuu että juna meni jo näiden suhteen. Uskon että osakkeet kokonaisena omaisuusluokkana toimii huomattavasti helpommin arvoa kasvattavana yli ajan. Voin olla toki väärässä.

   Poista
 2. Nice post thank you Cory

  VastaaPoista