sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Salkun osakemyyntejä viimeisen vuoden aikana - joko on aika palata?

Kävin läpi viimeisen vuoden aikana tekemiäni myyntipäätöksiä, eli osakkeita joista olen luopunut kokonaan. Tästä tuli mielenkiintoinen ja melko mukavakin lista, sillä jokainen myynti on ollut sikäli kannattava, että osakkeet ovat jatkaneet laskuaan. Viimeisen vuoden aikana ollaankin oltu aikamoisessa kuplahinnoittelussa monien osakkeiden osalta, minkä itsekin tietyllä tavalla havaitsin. Itse asiassa koko 2021 olisi kannattanut pysyä poissa aikakin ostopuolelta. Toki jälkiviisaus on helppoa.

Paras myynti oli itse asiassa rahasto. Myin hyvällä tuotolla ja melko isolla summalla Seligsonin venäjä-rahaston viime joulukuussa. Jälkikäteen ajateltuna varsin mainio päätös, koska muutoin olisi hävinnyt n. 15 keuroa ns. "kankkulan kaivoon" tai vähintäänkin romahtanut rahasto olisi nyt jumissa tuolla jossain.

Mitä muihin myynteihin tulee, seuraavassa lista järjestettynä oman myyntintani ja päivän hinnan erotuksella, vähiten pudonneet ensin.

  • QuantumScape -7,43% 
  • Block -12,22%
  • Meatech 3D -18,24%
  • Zoom -30,13%
  • Matterport -45,49%
  • SmartEye -50,84%
  • Burcon Nutrascience -60,0%
  • Ontrak -93,33%

Tätä listaa kun katsoo, niin ensin tulee mieleen että hyvä että näistä tuli luovuttua. Erityisesti tuolla loppupäässä on sellaisia osakkeita, että voi kysyä mitähän varten niitä edes ostelin alunperin :)

Jokaisessa listan kahdeksassa osakkeessa oli kuitenkin jotain ideaa ostettaessa. Muutamassa olisi ehkä potentiaalia päätyä jopa takaisin salkkuun. Tavallaan tekisi mieli unohtaa koko joukko ja keskittyä olennaiseen. Toinen vaihtoehto on jatkaa odottelua ja katsoa jos joku näistä halventuisi niin paljon että alkuperäinen ostoidea alkaisi taas houkuttaa.

Laitetaan kysymystä lukijoille: Mikä näistä osakkeista on mielestänne ostohinnoissa? Tai muuten järkevä case? Vai onko mikään? :) 

Itseäni tältä listalta houkuttaa ehkä kaksi ylimmäistä, mutta toisaalta ne ovat laskeneet myyntihinnastani vähiten... "Ankkurointi" on tietysti tunnettu ajatusvirhe, joten sen ei tulisi ostopäätöksiin vaikuttaa vai mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti