sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Myin pois Venäjä-rahastot

Olen sijoittanut Seligson Russian Prosperity -rahastoon aikojen saatossa yhteensä 7400 euroa. Tämä potti on suurinpiirtein tasan kaksinkertaistunut (tämän päivän markkina-arvo 14733 euroa). Ihan mallikas tuotto rahastosijoitukselle!

Venäjän osakemarkkinoilla on ollut aina "halpaa", koska markkinoita/yhteiskuntaa/infraa on pidetty riskisinä ja arvostuskertoimissa on ollut tätä vastaava alennus. Venäjän nykymeininkiä katsottaessa alennukselle on hyvät syyt.

Laitoin tänään kaikki Venäjä-sijoitukseni myyntiin. Vaikka en usko esim. uuden sodan syttymiseen Euroopassa, niin eihän tuolla idässä päin hyvältä näytä. Sapelinkalistelun lisäksi Venäjällä jatkuvasti lanseerataan taloudellista toimeliaisuutta ja ulkomaisia investointeja haittaavia säännöksiä ja "uudistuksia". Ja toki toimialojen profiili on melko vanhakantainen, sisältäen isossa määrin mm. fossiilista energiantuotantoa. Venäjä ei ole varmastikaan mikään globaali voittaja pitkällä aikavälillä siis. Osakemarkkinat voivat toki pärjätä ihan hyvin, mutta itselle tuli nyt niin sanotusti mitta täyteen :)

Verojahan tästä myynnistä kertyy, mutta toisaalta käteiskassa nousee merkittävästi. Uumoilen lähivuosina hyviä ostonpaikkoja ja nämä reilut 14k löytävät varmasti hyviä kohteita sitten myöhemmin.

Uskoisin että muuta uutisoitavaa ei salkun osalta tule ennen vuodenvaihteen salkkuraporttia. Toivotan siis hyvää joulua kaikille blogin lukijoille!

1 kommentti: