torstai 30. joulukuuta 2021

Välipäiväostoksia: Meta Platforms, Matterport & Block

Käteiskassa kertyi vähän liikaakin viime viikon Venäjä-rahaston tyhjennysmyynnistä. Suurimman osan jätän toki käteiseksi koska odotan/toivon pidempää laskusuhdannetta jossain vaiheessa. Laitoin kuitenkin pienen osan rahasta takaisin markkinoille kohteisiin, joita pidän juuri nyt erityisen mielenkiintoisena.

Kaksi ostoista liittyy ns. "metaversumiin", eli sosiaalisen median seuraavaan vaiheeseen, jossa käyttäjän immersiota digitaaliseen maailmaan lisätään erilaisilla teknologioilla (esim. VR). Tuohon suuntaan ollaan menossa, tavalla tai toisella. Jos metaversumi kiinnostaa, niin kannattaa katsoa vaikka Meta Platformsin näkemys täältä. Ostin noin tonnilla lisää Meta Platformsia (entinen Facebook) ja ensimmäistä kertaa Matterportia (63 osaketta hintaan 21,76 USD/kpl). Tuoreehko pörssitulokas Matterport tekee fyysisistä ympäristöistä digitaalisia replikoita. Erittäin kiinnostava ja kasvava ala ja oleellinen osa tulevaisuuden "metaversumeita".

Lisäksi tein ensimmäisen oston Blockia (9 osaketta hintaan 166,47 USD/kpl). Block on nopeaan maksamiseen liittyvä alustayhtiö, joka tunnettiin nimellä Square aiemmin (hmm... miksi firmat muuttavat nykyään nimiään niin usein?). Yritys on tunnettu myös siitä, että sen toimitusjohtajana toimii Jack Dorsey, joka oli aiemmin myös Twitterin toimari. Erittäin mielenkiintoinen yritys tämäkin.

*edit: lisäsin myös tonnilla Evli Pohjoismaat Yrityslaina B -rahastoa. Tämä on sellainen parkkipaikka osalle käteisestä, tuotot pienehköjä mutta viime aikoina olleet edelleen positiivisia.

1 kommentti:

  1. Matterport jatkoi reilussa laskussa, joten ostin vielä tänään (5.1.) 50 kpl lisää hintaan 16,85 dollaria/kpl. Nyt kokonaisomistus 113 kpl. Jos hinta tippuu vielä esim lähelle 10 dollaria, niin laitetaan kolmas erä. Nämä kasvuosakkeet ovat aika volatiileja :)

    VastaaPoista