lauantai 2. heinäkuuta 2022

2022 / Q2: Salkun tuho jatkuu

Osakemarkkinoilla (S&P500) on ollut huonoin alkuvuosi 50 vuoteen. Tämä ei sinänsä ole yllättävää, koska vuoden 2021 aikana ehdittiin käydä aikamoisessa kuplassa. Nyt kaikki tulee sitten rymisten alas, mukaan lukien oma salkkuni. Puolen miljoonan pääomakin on enää muisto vain: salkku putosi edelliskvartaalin 508:sta 472 keuroon. Ja tämä siitä huolimatta että tein merkittävät määrät lisäsijoituksia! Tässä avainluvut.

 • Uusi sijoitetty pääoma: 18907 euroa
 • Pääoman kasvu (pl. osingot): -35770 euroa (-7,03%)
 • Tuotto (pl. osingot): -54677 euroa (-10,4%)

Alla näkyy sijoitusteni kehitys tähän asti (huom: kuvaajasta ei näy osingot tai myyntivoitot, joita on yli 25 keuron edestä). Erittäin pitkään jatkunut nousutrendi on taittunut ja salkku on lähtenyt kohti kaakkoa. Pitkät nousut ja nopeat laskut ovat toki tyypillistä. Mitään muuta yllättävää tässä ei ole kuin se, että nousumarkkina jatkui niin kauan. Olen itse asiassa erittäin innoissani tästä tilaisuudesta - laskumarkkina on hyvä mahdollisuus netto-ostajalle kuten sanonta kuuluu!

Näillä ajatuksilla ostin vielä kvartaalin päätteeksi kolmea aiemmin omistamaani osaketta lisää, jokaista tonnilla: Nike, Salesforce & Intuitive Surgical. Sama strategia tulee jatkumaan koko tulevan laskun ajan. Laitan kaikki rahat mitä löytyy kiinni halpeneviin osakkeisiin ja indekseihin. Käteiskassa on pienemään päin ja laskun jatkuessa käytän käteiskassan kokonaan. Kumpihan tulee vastaan ensin: käteiskassan vai laskumarkkinan pohja? :)


2 kommenttia:

 1. Elä nyt helkkari osta laskeviin kursseihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskeviin kursseihin juuri tykkään ostaa, pohjalle asti :) Voi olla että tällä kertaa tämä onnistui, ellei tulla nyt sitten taas loppuvuodesta uusiin pohjiin...

   Poista