maanantai 25. heinäkuuta 2022

Osto: Unilever, myynnit Zalando & Netum

Tein pientä säätöä salkussa vaihteeksi. Ostin noin kolmella tonnilla Unileveriä ja myin yhteensä suunnilleen samalla summalla kaikki Zalandon ja Netum Groupin osakkeet. Myynneistä kirjautui yhteensä viitisensataa euroa tappiota. Zalando saattaa tulla salkkuun myöhemmin takaisin jos osakkeen erittäin huono viime aikainen kehitys jatkuu edelleen.

Tällaiset säädöt ovat käytännössä varsin kosmeettisia eivätkä liikuta salkkua suuntaan tai toiseen. Jotain tekemistä piti kuitenkin kesälomalla keksiä :) 

Unilever on pienen riskin sijoitus: tasainen osinkokone jonka brändit jauhavat tulosta läpi nousu- ja laskusuhdanteen. Lisäksi käyttötavarayhtiöksi Unileverillä on muista erottuva kestävään kulutukseen keskittyvä strategia (joka on toki hieman ristiriitaista toimiala huomioon ottaen). Viime aikoina yritys on kompuroinut kasvun kanssa. Lähes satavuotias yritys kuitenkin pelaa pitkää peliä, joten lähdetään siis kyytiin vaikka seuraaviksi vuosikymmeniksi.

Salkku näyttää toipuneen pahimmasta markkinaturbulenssista ja arvo on jälleen reippasti yli 0,5 Meur. Osakkeet näyttävät pohjanneet kautta linjan ja jotenkin on sellainen tunnelma, että uusia pohjia ei enää tule. Käteiskassaa on kuitenkin jäljellä ihan mukavasti, joten en panisi pahakseni jos vielä pohjia etsittäisiin alempaa.

2 kommenttia:

  1. Mistä pörssistä ostat Unileveriä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saksasta, johon se on rinnakkaislistattu (Nordnetin kautta). Päälistaus on briteissä.

      Poista