lauantai 14. tammikuuta 2023

Lisäosto: Evli Nordic Corporate Bond

Tein jälleen tonnin lisäoston Evlin pohjoismaiseen yrityskorkorahastoon. Korkosijoitukset ovat juuri nyt kiinnostavia jos oletuksena on, että korkotasojen nousu on kohta nähty ja alkaa pidempi tasainen tai tasaisesti laskeva jakso. Tällainen on suotuisa ympäristö korkorahastoille.

Oma tavoite korkosijoituksien osuudesta koko salkussa on semmoinen 5-10% pidemmällä aikavälillä. Siinä vaiheessa jos (kun!) salkku kasvaa miljoonaan, niin korkosijoituksia on absoluuttisestikin suuri määrä. Evlin rahaston lisäksi kk-sijoitukset Seligsonin kahteen pitkän koron rahastoon kasvattavat korkosijoituksiani pikku hiljaa.

Vaikka korkosijoitukset eivät toiminetkaan vaikkapa viime vuonna vastavoimana osakemarkkinoiden laskulle, on kuitenkin periodeita jolloin korrelaatio korkotuottojen ja osakkeiden välillä on jopa negatiivinen. Tällaisiakin tulevaisuuksia varten on mukavaa, jos sukanvarressa on korkosijoituksia joita voi tarvittaessa lunastaa ja siirtää osakkeisiin. Toisaalta korkosijoitukset tasottavat myös muuten mukavasti salkun tuottoa pidemmän päälle, vaikka toki laskevat kokonaistuottoa hieman.

3 kommenttia:

 1. Oletko harkinnut tai sijoittanut Euroopan ulkopuolisiin korkosijoituksiin, esim. USA:an?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus aiemmin sijoitin kehittyvien markkinoiden valtionlainoihin, mutta niitä sijoituksia ei ole enää aikoihin ollut.

   Olen miettinyt että pitäisikö laajentaa korkosijoituksissa haarukkaa, mutta en ole jaksanut lähteä etsimään "rapakon takaa" ainakaan vielä. Korkosijoitukset ovat melko pieni osa salkkua kuitenkin, joten en ole kokenut suurta hajautusta tärkeänä. Eurovaluutassa korkosijoitukset ovat muutenkin "tasaisempia", koska valuuttakurssi ei heiluta tuottoa. Mutta ideoita otetaan vastaan :)

   Poista
 2. iSharesin globaali bondi ETF lienee ihan pätevä:
  iShares Core Global Aggregate Bond UCITS ETF

  VastaaPoista