lauantai 4. helmikuuta 2023

Kuukausisijoitukset uuteen asentoon seuraavaa nousumarkkinaa odotellessa

Markkinoilla on nähty mahdollisesti jo pohjat. Tämähän on helppoa todeta jälkikäteen. Isot indeksit ovat nousseet viime syksyn pohjista tuntuvasti ja DAX-indeksi jopa yli 30%. Voi toki olla että kyseessä on laskumarkkinan pomppu ja suunta jatkuu alaspäin. 

Oma tuntuma on kuitenkin sellainen, että pohjat nähtiin jo ja olemme uuden pidemmän nousumarkkinan alkumetreillä. Mitään valtavan jyrkkää nousua en odota, vaan ennemminkin sahailevaa hidasta kehitystä, kuitenkin keskimäärin ylöspäin.

Oman salkun osalta käteispaino on erittäin pieni ja olen pitkälti "all in" markkinoilla. Tämän vuoden alussa onkin ollut erittäin hyvää kehitystä erityisesti viime vuoden häviäjissä. Ylöspäin on tultu erityisesti eurooppalaisissa osakkeissa, kehittyvillä markkinoilla ja ihan hiljattain myös tekno-osakkeissa.

Näillä ajatuksilla viritän kuukausisijoitukset uuteen uskoon. Jatkossa joka kuukausi rullaavat seuraavat sijoitukset:

  • Nasdaq-indeksi-ETF (LYMS) 500 e/kk: Nasdaq-100 indeksi sisältää muuttuvan joukon johtavia teknofirmoja. Yleensä Nasdaq menee ylös että alas muuta markkinaa nopeammin. En lähde ajoittamaan näitä syklejä vaan jatkan kuukausisijoittajana vastakin.
  • Seligson Global Top 25 Pharmaceuticals 200 e/kk: Tähän olen sijoittanut aiemmin 500e/kk, nyt lasken summan 200 euroon. Rahasto on lähellä kaikkien aikojen huippua. Uskon sektorin menestykseen sekä salkkua tasapainottavaan rooliin jatkossakin.
  • Seligson Euro Obligaatio ja Corporate Bond 500e + 500e /kk: Nostan näihin pitkiin korkoihin sijoittaviin rahastoihin menevää kuukausisummaa (aiemmin 200e/kk molempiin). Pitkästä aikaa ollaan tilanteessa missä korkorahastoiltakin voi odottaa ihan mukiinmenevää tuottoa. Ostelen näitä ainakin siihen asti näillä isommilla summilla kunnes korkosykli taas muuttuu laskevaksi ja rahastojen tuotto-odotus pienenee.

Näillä mennään ainakin tämän vuoden ajan. Ja ajatus olisi että kaksi ensin mainittua kuukausisijoitusta säilyisi käynnissä myös markkinasyklien läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti