tiistai 30. toukokuuta 2023

Osto: Sandvik, myynti: Block

Sandvik on kiinnostava ja perinteinen OMX Stockholmiin listattu yhtiö. Sandvikin päätoimiala on varsinainen pitkän aikavälin kasvubisnes, eli louhinta ja materiaalinkäsittely. Maailma tarvitsee materiaaleja ja Sandvikin koneet auttavat näytä louhimaan maan alta. Sandvikillä - kuten muillakin konepajoilla - on toki myös kattavaa huoltoliiketoimintaa, dataan perustuvia palveluita, ja tulevaisuudessa enenevässä määrin automaatiota. Vaikka kyse on perinteisestä yhtiöstä, niin liiketoiminta on korkeaan teknologiaan perustuvaa ja näkymät ovat pitkällä aikavälillä kasvavat. Selkeä osta- ja pidä -sijoitus siis!

Ostin Sandvikia tänään noin 2000 euron erän. Rahoitin Sandvikin oston myymällä Blockia suunnilleen vastaavalla summalla. Blockin lähtö salkusta on ikäänkuin viimeinen muisto "hype-osakkeista". Samoin kuin moni teknokasvuyhtiö, myös Blockin osake on jäänyt pyörimään pandemiaa edeltäville tasoille, ja mahdollisesti sinne jää. Välissä olikin valtava pomppu, kuten vielä jotkut muistavat :)

3 kommenttia:

  1. Mikset ostanut Epirocia, joka on Sandvikia paljon laadukkaampi firma?

    VastaaPoista
  2. Vertailin alan toimijoita - kieltämättä melko laadullisin kriteerein - ja vakuutuin Sandvikin tekemisestä ja portfoliosta. Epiroc vaikuttaa myös oikein hyvältä toimijalta. Mikä sinut on erityisesti firmassa vakuuttanut?

    VastaaPoista
  3. Sandvikin osinkotuotto on 50% parempi Epirociin verrattuna

    VastaaPoista