sunnuntai 5. marraskuuta 2023

Korkohuippu ohi, pienennän kk-sijoitusten määrää korkorahastoissa

Olen kesästä lähtien tehnyt 1000 euron kk-sijoitusta Seligsonin kahteen pitkän koron rahastoon (Euro Obligaatio & Euro Corporate Bond). Lisäksi olen tehnyt reilusti lisäsijoituksia näihin ja muihin korkorahastoihin tämän vuoden aikana, korkosalkun ollessa jo lähes 50k.

Nyt kun korkohuippu sekä jenkkilässä ja Euroopassa on melko varmasti ohitettu, niin pienennän kk-sijoitustahtia 500 euroon per Seligsonin rahasto. Eli jatkossa menee tonni kuussa näihin yhteensä. Tässä vaiheessa merkkasin verkkopankista niin että nämä kk-sijoitukset tulevat rullaamaan vuoden 2024 loppuun asti. Tämän jälkeen otaksun että markkinakorot ovat jo laskeneet sen verran paljon, että uudet sijoitukset eivät tuotto-odotuksensa takia enää houkuttele. Toki suunnitelma saattaa muuttua matkan varrella.

Korkopanostusten pienentyessä aloitan aktiivisen suunnitelun siitä, miten saisin täytettyä OST:n 100k ostorajan täyteen. Voi olla, että markkinatilanne ensi vuonna on sellainen, että OST:n täyttely ei houkuta, joten saatan hankkia sinne jatkossa tipoittain uusia firmoja vähän isommilla kertaostoksilla ja silloin kun näitä saa edullisesti. OST:n tavoite on osinkoja uudelleensijoittamalla simuloida "omaa Suomi-rahastoa". Tähän mennessä tämä on toiminut yllättävän hyvin kun 50k alkusijoitus on kasvanut yli 74k:hon, ja OMXH-GI indeksi on biitattu 49% vs. 8% OST:n alusta asti laskettuna. Jatkossa ei varmaan tällaista ylituottoa ole tulossa, mutta katsotaan jos saisin pidettyä kuitenkin jonkunlaisen etumatkan pidemmän päälle.

2 kommenttia:

  1. Itsekin ja moni muukin on sitä mieltä että korkohuippu oli tässä. Yleensä ihmiset ovat kuitenkin väärässä markkinoista... Eli lyhytaikainen huippu oli varmaan tässä mutta pidemmällä ei varmaankaan koska inflaatio onkin pysyvämpää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä olenko samaa mieltä että "yleensä ihmiset ovat väärässä". Ehkä parempi on ajatella, että tulevaisuutta ei voi ennustaa. Mutta korkokäyrät kyllä kulkevat yleensä johonkin suuntaan eivätkä mene lyhyessä ajassa ylös ja alas kuten osakemarkkinat. Nythän tätä kirjoittaessa sekä jenkkilän että euroopan korot ovat jatkaneet laskuaan ja varmasti näin tekevät vielä hyvän tovin. Sikäli olen edelleen sitä mieltä että 50k sijoitukset korkoihin osuivat todennäköisesti melkolailla hyvään saumaan. Voin olla väärässäkin, sillä tulevaisuutta ei voi ennustaa ;)

      Poista