lauantai 29. kesäkuuta 2024

2024 / Q2 / pääoma kasvoi 3%

Q2 sujui salkun kehityksen osalta varsin rauhallisissa merkeissä. Lisäsijoituksia tuli jonkun verran (mm. 5k Kojamoon), mutta muuten ei mitään dramaattisempaa kerrottavaa.

 • Uusi sijoitettu pääoma: 12125 euroa
 • Pääoman kasvu (pl. osingot): 20439 euroa (+3,03%)
 • Tuotto (pl. osingot): 8314 euroa (+1,2%)

Salkun kokonaissumma lähestyy 700 keuroa. Tästä ehkä erillinen postaus jossain vaiheessa kesää jos tuosta päästään yli. Nyt kiinnostaa enemmän kesäsäistä nauttiminen :)

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä tavoitteellesi! Minua kiinnostaisi miten nuo korkosijoitukset ovat menestyneet vuoden ja kolmen vuoden ajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Taidan tehdä erillisen julkaisun korkosijoituksista lähiaikoina, mutta vastaan tässä lyhyesti myös.

   Kolmen vuoden historiaa itseltäni ei löydy. Kaivelin arkistoja ja aloitin näköjään sijoittamaan korkorahastoihin n. 2 vuotta sitten ja lisäsin merkittävästi panostuksia siinä vaiheessa kun kurssit olivat tulleet tonttiin 22 vuoden lopussa ja vuoden 23 aikana.

   Parhaiten on tuottanut Evli pohjoismaat yrityslaina joka on n. 10% plussalla tällä hetkellä. Seligsonin euro-obligaatio ja yrityslaina -rahastot muutaman prosentin plussalla. Ja jenkkikorot pienellä plussalla myös.

   Uskoisin että isommat tuotot noista rahastoista ovat vielä edessä, sitten kun markkinakorot laskevat vähän isommin (jolloin pitkien korkojen rahastot nousevat).

   Ajatuksena itselle korkorahastoissa ei ole välttämättä iso tuotto, mutta ainakin hajautus + eräänlainen vararahasto. Jos tulee joku covid-romahdusta muistuttava tilanne osakemarkkinoille, niin silloin on kiva jos korkopuolelta löytyy joustovaraa mitä lähteä myymään.

   Poista