keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Small cap -ETF kk-sijoituksiin

Markkinatilanne on kaikilla tiedossa. Isot teknot jyräävät indeksejä (varsinkin jenkeissä) ylöspäin ja jonkinlaista kuplaa rakennellaan. Itselläni salkussa Microsoft lähestyy 20-baggeria ja Nasdaq-ETF paukuttelee ATH:ta kaiken aikaa. Automaatio & tekoäly -ETF:t myös nakuttavat suunnilleen huipuissaan koko ajan. Ei valittamista sinänsä, mutta eihän se näin voi jatkua ikuisesti, eihän?

Itse en ole kovin innoissani sijoittamassa juuri nyt isoihin jenkkiteknoihin indeksien kautta tai muutenkaan - siis entisten lisäksi. Mutta johonkin sitä kertyvää rahaa on laitettava :)

Laitoin Nordnetin kk-sijoitukset rullaamaan jälleen globaalia Small Cap -indeksiä seurailevaan iShares MSCI World Small Cap -ETF:ään (tikkeri: IUSN). Tämä on ollut aiemminkin valikoimissa itselläni ja nyt välillä tauolla. Tähän siis jatkossa 500 e/kk.

Muita kuukausittain tällä hetkellä meneviä sijoituksia on 500 + 500 euroa Seligsonin pitkän koron rahastoihin (Euro Obligaatio & Corporate Bond) ja 200 euroa Seligsonin Global Pharmaan.

Korkosijoitukset saavat pyöriä vielä jonkun aikaa, ehkäpä vähintään tämän vuoden loppuun. Pharma pyöriköön "ikuisesti". Small cap -ETF voisi myös olla aina pyörimässä taustalla syklien yli.

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Edit: noin 10 kirjoitusvirhettä lyhyessä viestissä :D
  Täälläkin odotellaan Nasdaqin korjausliikettä vesi kielellä. Välillä mietin, paljonko viitsin hävitä rahaa menetettyinä tuottoina odottaessani parempaa ostopaikkaa. Yritetään jatkaa käsien päällä istumista, vaikka välillä tekeekin vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa ihan hyvä taktiikka olisi kk-sijoitukset Nasdaqiin, niin ei tarvitsisi ottaa kantaa ajoitukseen. Itselläni oli sellaiset pitkään päällä, mutta tiputin ne pois kun "ei vaan pysty näillä hinnoilla" :)

   Poista
  2. Joo, mutta sillä ei pystyisi tyydyttämään osakepoiminnan tarvetta :D Piti ihan tarkistaa onko se niin kallis miltä näyttää. 6/2024 teknologia sektorin PEx oli 42 kun vuotta aiemmin 6/2023 se oli 32. Eiköhän tämäkin hurlumhei pääty jossain vaiheessa, silloin on hyvä hetki täydentää salkkua uusilla osakkeilla.

   Poista