maanantai 8. heinäkuuta 2024

700k rikki - tämä satanen tuli nopeasti!

Tammikuussa tänä vuonna kirjoitin salkun arvon noususta 600 tonniin

Nyt puoli vuotta myöhemmin 700k raja rikkoutui. Tätä ryyditti hiukan tämän päivän lisäostot jenkkikorko -ETF:iin (IS04 & IBB1, molempia tonnilla). Ja alkuvuodesta täyttelin OST:tä, joka selittää osittain myös miksi uusi rajapyykki tuli näin nopeasti vastaan. Yhtä kaikki, aina mukava juttu kun pääoma kasvaa seuraavaan merkkipaaluun.

Laitetaan tähän alkuun näytille mukavan näköinen graafi: 

 

 

 

 

 

 

 

Näin se homma etenee, jokainen satanen tuntuu olevan edellistä helpompi. Laitetaan tähän kertausta siitä miten tämä on toteutunut käytännössä:

 • Ensimmäisen 100k saavuttamiseen meni n. 5 vuotta (vuodet 2008-2013)
 • 200k n. 4 vuotta (2013-2017)
 • 300k n. 2 vuotta (2017-2019)
 • 400k n. 1 vuosi (2019-2020)
 • 500k n. 1 vuosi (2020-2021)
 • 600k n. 2 vuotta (2021-2023) 
 • 700k alle 1 vuosi (2024 alku - kesä)

Salkku alkaa olla sen kokoinen että yksittäisillä sijoituksilla sitä ei enää juuri heiluteta. Allokaatio on myös melko mieluinen tällä hetkellä (kuva alla). Korkosijoitukset ovat kohta n. 10% luokkaa joka tarjoaa hyvää joustovaraa jos tulee erikoistilanteita tai yllättäviä käteisen tarpeita eteen. Muutoin pääomaan ei ole tarkoitus koskea vielä aikoihin.

Blogin alkutaipaleella tuli haaveiltua 200k pääomasta ja taloudellisesta riippumattomuudesta. Tässä välissä on ollut inflaatiota sekä kansantaloudessa että omissa tavoitteissa. Sijoitushommat jatkuvat siis edelleen lisäpanostuksin ja kyllähän tuo miljoonan salkku olisi kiva joskus saavuttaa :)


 


2 kommenttia:

 1. Mukava seurata kehitystäsi. Täällä tehty virheitä ajan saatossa ja kulutettu liikaa nuoruusvuosina. Sitten vain lyhennelty asuntolainaa ehkä turhankin innokkaasti. Onneksi tajusin aloittaa edes eläkesäästöön/vakuutukseen mikä tosin ei ole tuottoisin mahdollinen. alle kolmekymppisenä. Huom vain 50 ekee/kk. Sidottu nykyisin indeksirahastoon ja varat ovat kaksinkertaistuneet omaan pääomaan verraten. Lisäksi aloitin sijoittamisen parjattuun yhdistelmärahastoon, jota nyt en missään nimessä tekisi. No kiitos markkinoiden tuli siitäkin tuottoa. Sen myin ennen korona droppia, koska tein pitkän suunnitelman sijoitusasunnosta jälkikasvua ajatellen. Ajoitus onnistui ennen hintapiikkiä hankinnalle. Uudestaan nollista sijoituksiin ja nyt vain indeksiin. Siellä tosin vasta 15k eur ja sijoituskämpästäkin 30% maksettu. Pyörii kassavirtaneutraalisti uudiskohteessa. Indeksirahastoihin tiputan nyt 580 € / kk. Ehkä kassassa liikaa varoja kun korkotilillä on melkein 15k eur. Tuntuu hyvältä puskuri kun korkoakin maksetaan joissakin pankeissa.
  Olisi vain pitänyt tajuta aiemmin kuin päälle nelikymppisenä ottaa tämä edes hieman tosissaan. Toki koko varallisuus on jo 240k eur ja nollista olen lähtenyt. Ehkä toivoa kerätä ainakin varallisuutta 700 - 800 k eur ennen 65 vuotta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kattavasta kommentista!

  Sijoittaminen on elämänmittainen matka kuten kuvasit. Itsekin harmittelen joitakin menneisyyden valintoja, kuten etten aloittanut indeksisijoittamista alunperin (vaan ostin lähinnä kotimaisia osakkeita alussa). Menneisyydelle ei voi mitään valitettavasti, joten nykyhetki ratkaisee. Olen omalle jälkikasvulleni yrittänyt (ja ehkä onnistunut) opettamaan asioita mitä itse en vielä nuorena tiennyt.

  Itsekin aloitin nollista ja mukavasti olen pystynyt dokumentoimaan koko homman toilailuineen tähän blogiin :) Asioiden julkinen dokumentointi on kyllä auttanut parantamaan tekemistä vuosien varrella ja pitänyt mielenkiintoakin yllä.

  VastaaPoista