torstai 23. kesäkuuta 2011

Suomalaiset osakkeet halpoja - kai?

Juhannus lähestyy ja Suomi-salkut sulavat vauhdilla. Alavire on huomattavaa, sillä kotimainen pörsimme (myös Nokia poislukien) on laskenut enemmän kuin iso osa läheisistä ja myös kaukaisemmista markkinoista. Taidamme olla periferiaa globaalissa sijoitusmaailmassa ja riskien vallitessa lasku osuu tänne varsin voimakkaasti.

Markkinoilla on todellakin ylilyöntejä sekä ylä- että alamäessä ja voi siis olla, että Suomi-osakkeet ovat juuri nyt houkuttelevissa ostohinnoissa. Tai sitten ne laskevat vielä parikymmentä prosenttia kesän aikana :)

Mitä mieltä sinä olet? Mikä Suomi-osake on erityisen houkutteleva nykyhinnoilla? Talvivaara, Nokia, Fortum, joku muu?

Hyvää juhannusta kaikille!

3 kommenttia:

 1. Voin tähän yhteyteen kertoa, että lisäsin pienen erän Talvivaaraa 4,6 Euron hintaan.

  Ostin TV:tä aiemmin 5,2 Euron pintaan ja pohdiskelin lisäostoja alle vitosella. Nyt sellainen tilanne tuli, joten lupaus piti lunastaa... Katsotaan tuleeko vielä alle nelosen ostomahdollisuus :)

  VastaaPoista
 2. Näyttää siltä, että suurelle osalle pudotuksia oli hyvät syyt. Toki Helsingin pörssin volatiliteetti on suurempi kuin esim. USA:ssa, mutta myös ei-globaalit tekijät ovat vaikuttaneet Suomessa joihinkin osakekursseihin.

  Esimerkiksi Fortumin kurssissa tapahtui suuri pudotus tällä viikolla. Se voidaan lukea uuden hallitusohjelman piikkiin, joka estää Fortumia etenemästä ydinvoimahankkeissaan.

  VastaaPoista
 3. Joo, Fortumin pudotus on kyllä pääosin kotitekoista perua.

  Mutta kun katsoo tuonne pörssin punaiselle taululle mihin tahansa, niin sieltä löytyy joka kategoriasta putoajia. Luulen että osa tästä on "porukan mukana tippumista", eikä välttämättä erityisesti yrityskohtaisiin syihin liittyvää.

  VastaaPoista