maanantai 5. joulukuuta 2011

Ratkaisujen viikko alkamassa - taas

Olli Rehn pelotteli taas vaihteeksi, että Euroalueen kriisi on ratkaistava tämän viikon aikana tai muuten hukka perii. Tässä on jotain tuttua - samantyyppisiä kohtalokkaita varoituksia on annettu pitkin syksyä.

Tällä kertaa toivoa on kuitenkin ripaus enemmän kuin muutama viikko sitten. Keskuspankkien yhteinen likviditeettioperaatio oli hyvä alku ja loppuviikosta saataneen jotain aikaan Eurooppa-tasolla. Kriisi tulee olemaan ikävä ja pitkä, mutta optimistina uskon että se saadaan hallintaan ajan myötä. Tämä vaatii ehkä jonkun maan (=Kreikka) eroamista Eurosta sekä mahdollisesti EKP:n setelirahoitusta Ameriikan malliin.

Lisäsin tänään keskikokoisen summan Seligsonin Euro-Obligaatio -rahastoa. Tämä rahasto on kyntänyt paikallaan jo reilun vuoden, osittain Euroalueen korkojen nousun takia. Jos markkinat saadaan hallintaan jollain tasolla, voi tässä rahastossa tulla vähän reboundia ylöspäin lyhyellä aikavälillä korkojen rauhoittuessa (tänäänkin esim. Italian 10-vuotinen lainankorko on laskussa). Tämä sijoitus ei kuitenkaan ollut mikään isompi ajoituksellinen kannanotto, vaan osa pidemmän aikavälin salkun balansointia, jossa tavoitteena on korkosijoitusten 20 % osuus.

1 kommentti:

  1. Aika haaleahko ratkaisu on syntymässä, ja Suomi tietysti ottamassa taas omaa tiukkaa rooliaan hommien hidastajana (ehkä oikeutetustikin). Mielenkiintoisia aikoja, saa nähdä mitä käy...

    VastaaPoista