perjantai 1. kesäkuuta 2012

Markkinat laskevat, ostot jatkuvat: Cramo

Ostin juuri lisäerän Cramoa hintaan 8,56 e kpl. Cramon osake oli tänään hurjassa laskussa - ostohetkellä - 7,2 %. Olin jo pitänyt jonkun aikaa silmällä syklisiä, enkä ajatellut vielä aloittaa ostoja. Mutta nyt ei voinut enää pidätellä.

Koneenvuokrausliiketoiminta tulee trendinomaisesti lisäääntymään tulevaisuudessa ja Cramo on viime vuosina kasvattanut liikevaihtoaan, tulostaan, ja osinkoaan. Lisäksi osake on kuin turboahdettu hissi - se menee ylös ja alas osakemarkkinoita nopeammin. Tänään nähtiin sitten sitä alamäkeä. Pitkällä aikavälillä en ole Cramon kohtalosta lainkaan huolissani. Päinvastoin, uskon että näinä aikoina on sopiva hetki ostaa Cramoa, ja miksei kohta myös muita syklisiä.

Hyvää viikonloppua kaikille ja muistakaa olla panikoimatta vaikka synkältä näyttääkin (paras hetki "panikoinnille" meni jo).

3 kommenttia:

 1. Nyt kannattaa pikemminkin puskee duunia mahdollisimman paljon, jotta on sitten enemmän varaa ostaa halvalla. Se ei tietystikään kaikille ole mahdollista, mutta itse aion ainakin keskittyä siihen seuraavat kuukaudet, sillä eiköhän vähintään taantuma puske Eurooppaan vielä huomattavasti kovemmalla voimalla. Itse suosisin yrityksiä joiden liiketoimintaa on Aasiassa. Niitäkin yrityksiä riittää kotimaamme pörssissä.

  VastaaPoista
 2. En ole osannut miettiä (ainakaan vielä) selkeästi syklisiä omaan salkkuuni, mutta miksei jos vain omat kriteerit täyttyvät. Hyviä ehdotuksia on jo tullut.

  Oma karkean moukkamainen arvaukseni on, että parhaimmat panikoinnit ja dropit on vasta tulossa ottaen huomioon, että Espanjassa ei ole vielä oikeasti tapahtunut mitään Kreikassa ei ole ollut vaaleja. Kassotaan, pikkuhiljaa kympin silloin tällöin salkkuun siirtäen..

  VastaaPoista
 3. Pohjia on todella vaikea/mahdotonta arvata. Tämä johtuu siitä, että markkinat diskonttaavat (yli?)synkkää tulevaisuutta, ja päivän kurssit heijastelevat nyt sitä. Siksi aloitan itse aina hyvissä ajoin, joskus vähän liian ajoissa. 2008-2009 taitteessa tämä toimi kohtuu hyvin, kuten myös 2011 syksyllä.

  Suurin virheeni tähän mennessä on, että olen tehnyt ostoja myös muina aikoina kuin dippien ympärillä. Mutta salkun "rakennusvaiheessa" on vaikeaa odotella jopa vuosikausia isompia dippejä. Nyt sellainen on jälleen kerran tulossa. Voi olla, että laskua tulee vielä puoli vuotta tai pohjat olivat tänään. Kristallipalloahan meillä ei valitettavasti ole :)

  VastaaPoista