maanantai 17. joulukuuta 2012

Jatko-osto: MSFT

Ostin tänään toisen erän Microsoftia vajaan 27 dollarin hintaan.

Aiemmassa merkinnässäni pohdin että jos Microsoftin kurssi laskee tai euron kurssi vahvistuu dollariin nähden, niin jatkan ostoja. Nyt molemmat tapahtuivat samanaikaisesti, joten toteutin oston suunnitelman mukaisesti (edellinen ostohinta oli n. 30 dollaria ja euron kurssi huomattavasti heikompi).

Aiemmassa tekstissäni tarkastelin myös Microsoftin osinkopolitiikkaa, joka on ollut tasaisen nousujohteista tähän päivään asti, kurssin ollessa käytännössä paikallaan viimeiset 10 vuotta. Motley Fool sivusto arvelee osingonmaksun jatkavan edelleen kasvusuunnassa (linkki), ja itsekin luulen että jatkoa seuraa pitkälle tulevaisuuteen. Paljon on toki mobiilisektorin varassa, joten tavallaan MSFT on myös riskisijoitus.

Tulevina viikkoina saamme jännittää sitten fiscal cliffin ratkeamista USA:ssa. Jos isompaa dippiä tulee, niin olen valmiina ostoksille. Jotenkin luulen, että ratkaisu tulee ja sitä myötä klassinen "Santa rally".

Mukavaa joulun odotusta!

3 kommenttia:

 1. MSFT:n ylivoima ainakin tietokoneiden käyttöjärjestelmäpuolella lähentelee jo monopolia ja täten sillä puolella kunnon vallihauta on taattu.

  Katteet lienevät siellä kuitenkin pienemmät? Olenko oikeassa, että tuleva kasvu ja paksummat katteet saadaan nimenomaan kasvavalta mobiili- ja tablettipuolelta?

  VastaaPoista
 2. Juu, näin on, eli mobiilipuolella on isommat katteet ja näitähän Apple on tahkonnut oikein kunnolla. Sielläkin kilpailu kiristynee, osin juuri MSFT:n noustessa mukaan kisaan oikein kunnolla.

  VastaaPoista
 3. Ja Nokiallahan on varsin iso rooli tässä koko MSFT:n mobiilistrategiassa. Viime aikoina Nokia on noussut kovaa vauhtia, olen tyytyväinen että tuli lisättyä sitä 2,1 euron tasolta... Ensi vuosi on kyllä todella mielenkiintoinen mobiilipuolen ekosysteemien taistossa.

  VastaaPoista