Myynnit eivät yleensä kuulu strategiaani, mutta joitain pieniä ratkaisuja olen silloin tällöin tehnyt myyntirintamalla, ja nämäkin lähinnä verotussyistä.
Nyt olen alkanut harkita Seligsonin korkorahastojen likvidointia (Euro Obligaatio ja Euro Corporate Bond). Euroalueen korkotasot eivät juuri nykyisestä voi laskea, eikä lähivuosina suuria tuottoja näistä ole tiedossa. Vaikka nollakorkolinja jatkuisi vielä vuosia, niin jossain vaiheessa korkotasot kääntyvät nousuun. Ja tällöin sekä valtion- että yrityslainarahastot menettävät arvoaan. Ainakaan viime vuosina koettuja nousuja ei voi enää tulla, sillä nämä tuotot johtuivat merkittävässä määrin korkotasojen laskusta.
Ylimääräisellä rahalla on lisäksi käyttöä, sillä tiedossa on muutamia henkilökohtaisia isompia hankintoja. Näihin käytän mieluummin korkorahastoja kuin osakesijoituksia, joihin suhtaudun lähes elinikäisinä osta-ja-pidä sijoituksina.
Kysymys lukijoille & muille bloggareille: Minkälaisia strategioita teillä on kehittyneiden talouksien korkomarkkinoille lähivuosina? Holdaatteko nollakorkolinjan ajan, vai oletteko jo kenties poistuneet lainamarkkinoilta (tämä liittyy siis nimenoman rahastomuotoiseen sijoittamiseen)? Vai jatkatteko pienillä lisäostoilla matkan varrella?
Mielestäni tässä on avain kysymys mitä taloudelle tapahtuu. Onko tulevat vuodet deflatoorisia vai onko inflaatiota. Tässä on ollut kuukausia, jona euroopassa on ollut 0,7% hintojen nousua. Ruuan hinnan on ennustettu tulevana vuotena laskevan. Nämä ovat merkkejä inflaatiosta. Toisaalta EKP laski, korkoa ennätys alas, joka ruokki inflaatiota.
VastaaPoistaDeflaation saadessa otetta bondit ovat edelleen hyvä sijoitus, mikäli inflaatio alkaa nopeutua on syytä ainakin alipainottaa pitkiä korkoja.
Kontratievin syklissä voidaan arvioida, että olaan talvessa, joka voidaa arvioida alkaneen IT-kuplassa 2000-luvulla. Kun credit crunch on tapahtunut, sen jälkeen bondit ovat hyä sijoitus, kunnes kevät alkaa ja alkaa maltillinen inflaatiokehitys. Ollaanko nyt sitten talvessa vai keväässä tulevaisuudessa on hyvä kysymys. Yhden vuoden ajan voidaan katsoa kestävän noin 15 vuottaa. Jatkuuko talvi vielä sitten kaksi vuotta? Hyvä kuva aiheesta: http://northcoastinvestmentresearch.files.wordpress.com/2009/01/kondratieff-cycle.jpg
Mielestäni nyt pitäisi sallia keksupannkien taholta pieni deflatorinen kehitys. EKP:n koron lasku oli hyvä ratkaisu, mutta nyt sitten tarvitaan pikku hiljaa kiristyvää rahapolitiikkaa, jotta markkinoita vääristävä spekulatiivinen keinottelu poistuu. Se tarkoittaa vaikeuksia taloudelle, mutta antaa tilan uudelle nousemiselle.
Aloituksessa ksyttiin tiettyä korkonäkemystä. Itse painotan sijoituksissani osinkomaksavia kehittyvien maiden korko ETF, USA:n markkinoiden osinkoa maksavia high yiled bondeja, koska laina markkinoita siivottiin kovalla kädellä Lehman kriisissä ja sitten USA:n markkinoiden isoja yhtiöitä Investment gradessa. Euroopan tilanteesta olen edelleen epävarma, voi olla, että tilanne selvinnyt, mutta ongelmia voi olla tulossa.
VastaaPoistaWF: Kiitos hyvin perustelluista ajatuksista! Itsellänikin painotus taitaa lähivuosina olla tuonne kehittyvien markkinoiden suuntaan, ETF-kk-sijoittamisen avulla toteutettuna (DXSU)
Poistahttp://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/porssipessimisti+varoittaa+miinustuottojen+vuosikymmenesta/a950095
VastaaPoistaMitä mieltä itse olet tällaisista uutisista ?
Moi, tässä muutaman viikon takaa ajatuksia tästä:
Poistahttp://laiskasijoittaja.blogspot.fi/2013/10/ostot-jaihin.html
Eli ostot ovat osaltani jäissä juurikin näistä syistä että pidän markkinoita hieman yliarvostettuina. Voi olla että odottavan aika on pitkä, mutta toisaalta minulla on aikaa odottaa...
Lainat ei kiinnosta tällä hetkellä ja olen tehnyt strategisen päätöksen koittaa hakea tuottoa varsinaisesti korkotuotteista riskiä kasvattamalla. Itselle ne siis on vain turvasatama ja täten pysyn seligsonin kotimaisissa ja eurooppalaisissa vaihtoehtoissa kun pörssisalissa sataa turskaa urakalla.
VastaaPoista