perjantai 10. kesäkuuta 2016

Uusi käteiskassatavoite: 15K

Olen pitänyt 10 000 euron käteiskassaa valmiina markkinoiden isompaa laskua varten. Tuntuu siltä että lasku on koko ajan nurkan takana, mutta tarvitsee jonkun katalyytin. Brexit olisi varmasti sellainen, mutta uskon että tämä ei lopulta toteudu.

Odotellessa on hyvä kasvattaa käteiskassaa, koska silloin kun markkinoilla lasketellaan oikein kunnolla, on mukavaa ostaa halvalla ilman että tarvitsee hermoilla kassan riittävyydestä. Koska markkinoilla nousu tuntuu jatkuvan ja elvytyskupla venyvän äärimmilleen, voi olla että seuraava kunnon lasku (milloin ikinä se tuleekaan) on kokoluokaltaan suuri.

Tästä syystä otan käteiskassalle uuden tavoitteen: 15 000 euroa. Uskoisin että saavutan sen loppuvuoden aikana jos tasainen meno vielä jatkuu. Tavallaan toivon että ei jatkuisi, sillä tekisi mieli päästä jo tekemään pitkästä aikaa lisäostoja muutakin kuin ETF-kuukausisäästöohjelman puitteissa.

14 kommenttia:

 1. Viimeaikaista kurssinousua katsellessa uskon itsekin isohkon korjausliikkeen olevan väistämättä edessä. Kun se kuitenkin on antanut odottaa itseään näinkin pitkään, niin mielestäni kassan kasvattaminen entistä suuremmaksi on tismalleen oikea liike. Ja kun kassa on ehtinyt paisua, niin pitää olla myös valmis sijoittamaan rohkeasti kunnon summia, kun rytinä alkaa. Osto-ohjelmat ovatkin tähän mainio työkalu.

  T. Ikiholdaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, osto-ohjelmat odottavat. Kunnon romahduksessa on haastavaa toteuttaa useaa osto-ohjelmaa jos kassa on pieni. Itse toivon että kassa riittää kun aika koittaa...

   https://laiskasijoittaja.blogspot.fi/2016/04/romahdusta-odotellessa-katsaus-osto.html

   Poista
 2. Kuulostaa viisaalta nykymarkkinatilanteessa. Itse mietin täysin samaa, mietin vain että tyynyn alle piilottamisen sijaan laittaisiko johonkin kasvamaan edes pientä korkoa. Toki pitää olla heti nostettavissa ja niin riskitön paikka kuin mahdollista säilyttää väliaikaisesti.

  t. Osinkokone.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei itsellänikään käteinen "patjan alla" ole, vaan OP-likvidi -rahastossa. Hallinnointipalkkio tällä hetkellä 0,1%, ja siitä saa OP:n asiakasomistajana 0,25% bonuksia, eli ihan ok diili :) Lisäksi siitä tulee jotain mikroskooppisen pientä tuottoakin.

   Poista
 3. Mihin osakkeisiin harkitset osto-ohjelmia alkuvaiheessa, jos ja kun tullaan oikein kunnolla alas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on pari osakepoimintaa jotka kiinnostaisivat: https://laiskasijoittaja.blogspot.fi/2016/04/mielenkiintoisia-osakkeita.html

   Osto-ohjelmat on valmiina kolmelle ETF:lle:
   https://laiskasijoittaja.blogspot.fi/2016/04/romahdusta-odotellessa-katsaus-osto.html

   Lisäksi tietysti laatuyhtiöt jos niitä saa halvalla (Kone jne).

   Poista
 4. Hyödyke ja finanssi sektoreilta löytyy halpaa hankintaa non-stoppina.Itse en ehdi katsella maalin kuivumista.Samalla nämä "turvalliset" sijoitukset ovat kovissa hinnoissa.Niiden hintaa pudottaa varmaan joku herääminen jolloin huomataan,että muualta saa parempaa tuottoa.

  VastaaPoista
 5. Oletko seurannut kulta etf:fiä gdx ja gdxj? Toki ovat nousseet jo pohjilta, mutta noissa voi helposti tuplata/triplata rahansa.Sykliä toki ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syklisiä vetoja kyllä... En ole seurannut. Nämä ovat vaikeita (minulle), koska vaatisivat aktiivista seurantaa.

   Poista
 6. Minulla on sijoitussuunnitelmassa 18000 euroa puskuriraha. Mutta olisi ihan fiksua aina olla pieni pelivara ostoihin. Ehkä tuon lisäksi joku pari tonnia riittäisi.

  VastaaPoista
 7. Luultavasti hyvä veto! Oma liipasin sormi on liian herkkä tuollaiseen, vaikka vähän alkaa jo siltä tuntumaan, että syytä olisi jättää pinkkaa romahduksen toivossa. Ehkä sitten paniikissa tuloja kasvattamaan, kun lasku koittaa...

  VastaaPoista
 8. Taitaa päästä ensi viikolla ostoksille? Sinun mietteitä Brexitistä ja tulevasta kiinnostaisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen tilanne, hetken hermostus vai isomman laskun alku? Sen kun tietäisi... Joka tapauksessa OMXH:sta löytynee punaisia prosentteja maanantaina ja joitakin ostonpaikkoja.

   Poista
  2. Onko jotain tiettyjä kiikarissa ja perusteluja ?

   Poista