perjantai 31. maaliskuuta 2017

2017 / Q1: Tuotto +2,7%, Pääoma +14731 euroa

Vuoden 2017 ensimmäinen kvartaali on nyt paketissa ja on aika tarkastella miten sijoitusten osalta sujui. Tämähän oli ihan huikea kvartaali salkun kasvun osalta! Tuotto oli lopulta vain kelvollista, koska markkinoiden Trump-ralli alkoi hyytyä maaliskuun aikana. Pääoman noususta vastasivatkin enemmän uudet sijoitukset, ja hieman vähemmässä määrin arvonnousu.

Uusia sijoituksia tein Brown Formaniin, alustatalouden kolmikkoon Facebook, Twitter & Zalando, Eurolainoja shorttaavaan DXSV-ETF:ään, sekä viritin Nordnetin ETF-kuukausisijoitukset tasan tuhanteen euroon kuukaudessa. Kaiken tämän jälkeen alkoi olla sellainen olo, että sijoituksia on tullut tehtyä vähän liikaakiin. Tarkoitus onkin laittaa jarruja päälle, pidättäytyä isommista sijoituksista ja kerätä vaihteeksi lisää käteiskassaa.

Kvartaalin aikana salkun pääoma ylitti ensimmäistä kertaa 200K (kts. erillinen bloggaus aiheesta), ja on tällä hetkellä 206 542 euroa. Sijoitettua pääomaa 141 494 euroa, joten plussalla ollaan yli 46 %. Lisäksi salkusta on kertynyt realisoitunutta nettotuottoa lähes 8 tuhatta euroa kaiken kaikkiaan. Tässä kvartaalin avainluvut:
 • Uusi sijoitettu pääoma 2017 Q1 aikana: 9228 euroa
 • Pääoman kasvu yhteensä (pl. osingot): 14731 euroa (7,7 %)
 • Osingot (netto): 660 euroa
 • Tuotto (pl. osingot): 5503 euroa (2,7 %) 
Alla olevasta kuvaajasta voi hahmottaa salkun kasvua vuosien varrella. Aika tasaisen hyvältähän nämä käppyrät näyttävät. Jokohan seuraavan kvartaalin tai viimeistään tämän vuoden lopussa päästään näkemään markkina-arvon laskua?

8 kommenttia:

 1. Hyvin näyttää pyyhkivän. Nyt sitten vain yhteydenotto Nordnetin Private Bankin puolelle ja kaupankäyntikuluissakin pyyhkii paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olisi tarkoitus. Vielä on kuitenkin matkaa 200 Keuroon Nordnetissä, sillä käytän muitakin palveluntarjoajia ja rahastoja (esim. Seligson).

   Poista
 2. Tasainen kasvu on aina hyvä asia, itsellä hiukan laskua johtuen dollarin arvon laskusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää liiankin tasaiselta. Romahdusta odotellessa! (jo ties kuinka monennetta vuotta) :)

   Poista
 3. Q1 toi mukavaa nostetta paperiarvoihin. Omalla kohdalla 80/20 osake/korko-painotuksella pääsin 3,3% kasvuun. Millainen osake/korko-jako sulla olikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, tuossa oikeassa laidassa nuo painotukset on lueteltu melko tarkkaankin. Korkopaino 4,5% tällä hetkellä.

   Poista
 4. Onneksi olkoon, näyttää hyvältä.

  Kuinka paljon salkkusi arvo heilahtelee? Itse pääsin noin 2% voittoon Q1 ihan maaliskuun viime viikon nousun takia: olin jo helmikuussa menossa +6.5%, mutta sitten salkku päätyi 10-15% laskuun josta sitten maaliskuun viimeisellä viikolla salkku nousi noin 5% jotta pääsin nippa-nappa plussalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heilahtelee varsin reilusti pitkälti indeksejä mukaillen. Yleensä en tarkkaile tätä kovin aktiivisesti, koska salkun heilunta sinänsä ei johda toimenpiteisiin. Vähän isommat laskut sitten noteeraan, ja seurannassa on monta kohdetta joita ostan sitten kun hinnat laskevat. (mielessä lähinnä ETF-lisäyksiä VNQ, VNQI, CRBN)

   Poista