torstai 25. kesäkuuta 2020

Myin Terveystalon osakkeet - varaudun tulevaan ostosesonkiin

Myin tänään kaikki omistamani Terveystalon osakkeet. Potti ei ollut kovin iso - yhteensä noin 3000 euroa. Myynti toteutui maltillisella viiden prosentin tappiolla.

Myyntiin oli kaksi syytä. Ensinnäkin, kun aikanaan merkkasin Terveystalon osakkeita osakeannista, julkisen sektorin ulkoistukset yksityiselle puolelle olivat vielä merkittävä tulevaisuuden mahdollisuus. Lisäksi vanheneva ja vaurastuva väestö tukee yksityisen terveydenhuollon toimijoiden liiketoimintaa. Juuri nyt eivät Terveystalon prospektit näytä enää niin ruusuiselta. Vasemmistohallitus on tekemässä yksityisen sektorin toiminnasta varsin rajattua ja tämä ei välttämättä muutu aikoihin. Kilpailu on myös kovaa. Terveystalo sai siis mennä.

Toinen syy on käteiskassan kasvatus. Koronan ensimmäinen/toinen aalto jyrää maailmalla ja markkinoilla on viime päivinä oltu hermostuneita. Ja mikäs siinä ollessa - kun edellisestä kuopasta noustiin melkein taas takaisin ennätyskursseihin (NASDAQ teki jo ennätykset). Odotan siis lähiaikoina markkinaturbulenssia ja "toista aaltoa" osakemarkkinoilla. Tällä kertaa lasku (ja sitä seuraava nousu) eivät ole yhtä dramaattisia kuin keväällä. Mutta laskua lienee luvassa.

Olen valmistautunut tulevaan laskuun noin 25000 euron kassalla. Tämä saisi olla vähän isompikin, mutta näillä mennään. Ja jos kurssit tulevat matalammalle pidemmäksi aikaan, niin toki silloin ehtii sijoitella sitten palkkarahojakin kuukausien mittaan.

Voi olla että tämä hätäily on turhaa. Ehkä FED tai joku muu tulee taas hätiin ja pelastaa markkinat... Mutta ei kai näin voi tehdä loputtomiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti