lauantai 7. elokuuta 2021

Burcon Nutrascience - kasviproteiinissa on tulevaisuus

Tein perjantain n. tuhannen euron lisäsijoituksen Burcon Nutrascience Corporationiin. Ostohinta oli 3,06 CAD/kpl.

Kyseessä on suurelle yleisölle tuntematon kanadalaisfirma. Olen seurannut firmaa jo pidempään ja ostin sitä ensimmäisen kerran tämän vuoden alussa.

Burconin nimestä voi päätellä toimialan ja yrityksen luonteen - kyseessä on elintarvikealan teknologiayhtiö. Erityisen kiinnostavan firmasta tekee se, että se keskittyy kasviproteiineihin, joka on monissa arvioissa todella suuri kasvuala tulevaisuudessa. Burconilla on paljon teknologiaa ja osaamista alalla:

Burcon has evolved to become a global technology leader and innovator in the development of plant-based proteins.  With over 285 issued patents and more than 250 additional patent applications developed over a span of more than twenty years, Burcon has grown an extensive portfolio of composition, application, and process patents covering novel plant-based proteins derived from pea, canola, soy, hemp, sunflower seed and more.

Nykyinen sijoitus Burconiin on 2500 euron luokkaa ja se riittää hyvin tältä erää.

Yleisemmin katselen markkinan menoa hämmästyneenä. Käytännössä joka viikko sekä markkinoilla että salkussa tulee ATH-lukemia, eikä loppua meinaa olla näkyvissä. Syyt ovat samat kuin ennenkin. Koronasta elpyminen, matalat korot, keskuspankkipolitiikka, teknologiayritysten hyvä vire, ja niin edelleen. Nämä trendit jatkunevat vielä jonkun aikaa, kunnes FED alkaa nostaa korkoja ja korona on muisto vain (toivottavasti!).

Näin isolla salkulla (lähestyy n. 550k) nousu toki maistuu. Lähinnä hirvittää se, että käteistä ei riitä ostoihin jos markkinat laskevat. Mutta se on sen ajan murhe :)

1 kommentti:

  1. Kiinnostava firma tuo Burcon! Pitää alkaa itsekkin tutkailemaan

    VastaaPoista