lauantai 14. syyskuuta 2024

12kk Euribor alle 3%:in, laitoin korkosijoitukset paussille

Sitä kesti reilun vuoden, nimittäin pitkiin korkoihin sijoittamisen aikaikkunaa. Ehdin kokoamaan suunnilleen 60k kokoisen korkosalkun, täytyy olla tyytyväinen! Ajatuksenani oli jatkaa ostoja niin pitkään kun kuponkikorot ovat korkealla ja korkosyklin kääntyessä sitten nauttia myös voitoista mitä korkokäänteeseen kuuluu.

12kk Euriborin 3% oli minulla henkisenä tasona jonka alle mentäessä korkosijoitukset loppuvat. Ja nyt alitus tapahtui ja näyttää siltä että koronlaskut jatkuvat. Laitan nyt 1000e/kk rullanneet sijoitukset Seligson Euro Obligaatio & Corporate Bond -rahastoihin tauolle.

Säädän myös muuta kk-sijoitusta samalla pienemmäksi. 500 euron kk-sijoitus small cap-ETF:ään lähtee tauolle myös. Ainoat mitkä saavat jatkaa kuukausittain ovat 200e/kk sijoitukset Seligsonin Pharma & Brands -rahastoihin.

Perheellämme on muutamia isompia kulueriä seuraavan puolen vuoden aikana, joten käteinen ohjautuu pääasiassa näihin. Lisäksi tarkoitus on kasvattaa käteiskassaa seuraavia isompia ostonpaikkoja varten. Sijoitusaste kun on nyt hyvin lähellä 100 %:ia.

Salkun koko heiluu jossain 700k tietämissä, joten lisäsijoitusten ennalta määrittelemättömän pituisesta tauosta huolimatta salkku kasvanee pikkuhiljaa osinkoja uudelleensijoitellessa ja muutenkin markkinan mukana. Tai sitten romahtaa markkinan myötä kuten asiaan kuuluu :)