lauantai 28. syyskuuta 2024

2024 / Q3 / pääoma kasvoi 5%

Viikonlopun rauhaa hyödyntäen teen nyt Q3 yhteenvedon yhden päivän liian ajoissa, kvartaalihan loppuu vasta maanantaina :)

Alkuun avainluvut. Täytyy sanoa että hyvältä näyttää kun kvartaalin aikana tulee puhdasta tuottoa 25k euroa! Markkinoilla on alkanut jonkinlainen uusi nousukausi koronlaskujen tukemana. Syklisetkin yhtiöt ovat heränneet: mm. Valmetia minulla oli OST:lle kymppitonnilla ja siinä oli mukavat nousut tällä viikolla. Olisipa sijoittaminen ja vaurastuminen aina näin helppoa...

  • Uusi sijoitettu pääoma: 9862 euroa
  • Pääoman kasvu (pl. osingot): 34976 euroa (+4,99%)
  • Tuotto (pl. osingot): 25114 euroa (+3,5%)

Alla salkun tuottokäyrä. Siinä on päivitetty vähän hämäävästi tältä vuodelta vain Q2 ja nyt Q3 graafi. Yhtä kaikki, isossakin kuvassa näkyy että viime aikoina on menty hurjaa vauhtia ylöspäin. Salkun kokonaisarvo on nyt 736k ja kieltämättä miljoonan salkku alkaa jo pyöriä mielessä. Ehkäpä sinne asti voisi päästä muutamassa vuodessa jos nousukausi jatkuu samaan malliin (joka tosin tuntuu hieman epätodennäköiseltä).

Koska kaikki vaikuttaa menevän liiankin hyvin, ajattelin laittaa vähän jäitä hattuun. Yritän pitää lisäsijoitukset minimissä, pl. pienet 200e kk-sijoitukset Seligsonin Pharma & Brands rahastoihin. Muutoin olisi erinomaisen mukavaa kasvattaa käteiskassaa tulevia erikoistilanteita varten. Ja sellainenkin ajatus on hiipinyt mieleen vaihteeksi, että rahaa voisi käyttää myös enemmän elämästä nauttimiseen, koska sijoituksiin sitä on laitettu ihan riittävästi vuosien varrella kuten graafista näkyy.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti