perjantai 9. lokakuuta 2009

Reuna-alueita mukaan ETF:llä

Olen seuraillut jonkin aikaa ns. frontier-markkinoiden eli reuna-alueiden kehitystä. Reuna-alueet määritellään siten, että ne ovat jäljessä perinteisiä "kehittyviä" markkinoita (esim. BRIC-maat) talouden koon tai pääomamarkkinoiden kehityksen suhteen. On selvää että tällaiset markkinat sisältävät riskiä varsin runsaasti. Pitkällä aikavälillä voidaan olettaa että reuna-alueiden tuotto on hyvää, sillä arvostukset ovat suhteellisesti alempana kuin muilla markkinoilla (kts. esim. J. Peltomäen kirjoitus reuna-alueista).

Päädyin valitsemaan DB x-trackersin S&P Select Frontier ETF:n pääsylipuksi kehittyville markkinoille. Päätös juuri tähän ETF:ään sijoittamisesta syntyi lähinnä osinkojen uudelleensijoitus -ominaisuuden takia. Select Frontierin kautta omistan nyt mm. Kuwaitilaisten, Kolumbialaisten ja Nigerialaisten yritysten osakkeita. Eksoottinen lisäys salkkuun tuntuu hyvältä, sillä salkku on ollut lähes täysin Suomi-painotteinen tähän mennessä.

Lisäksi salkku karttui Amer Sportsin osakeannista saaduilla 68 osakkeella. Tämä tarkoittaa kaikkineen sitä, että tämän vuoden sijoitusten arvotavoite on ylitetty jo yli 2000 eurolla. Nyt siirrynkin hetkeksi pois ostolaidalta. Olen nimittäin havainnut omassa sijoituskäyttäymisessäni pientä ylikuumenemista viime aikoina johtuen yleisesti paranevan sentimentin jatkumisesta. :)

3 kommenttia:

 1. Olisko blogistilla tai lukijoilla jotain vinkkejä miten pääsisi hyvin kiinni Kaakkois-Aasiaan? EWS ja EWM on toistaiseksi osunut silmään.

  VastaaPoista
 2. Eipä ainakaan minulla ole noiden lisäksi parempaa mielessä. Minkälaisena näet sijoitusprospektit kaakkois-aasiassa?

  VastaaPoista
 3. Rikastuin tämän ohjelmoidun hakkeroidun pankkiautomaatin kanssa
  Yliopiston valmistumisen jälkeen ei ollut työpaikkoja, joten päätin aloittaa pienyrityksen, mutta rahaa ei ollut tarpeeksi. Lopetin yrityksen, siitä tuli minulle erittäin vaikeaa, koska olin vanhempieni ja vanhempieni ainoa lapsi. He ovat molemmat vanhoja, he uskovat päivittäiseen ruokavaliooni. Eräänä päivänä Internetissä surffaillessa sain viestin siitä, kuinka tämä UUSI VAIHTETTU ATM -KORTTI voi hakata pankkiautomaatin ja nostaa suuren summan rahaa, joten otin sinuun yhteyttä sähköpostitse. Yllätyksekseni sain kortin muutama päivä sen jälkeen, kun olin maksanut kortista pienen maksun. Tämä tyhjä pankkikortti on hämmästyttävä ja kaunis tuote. En koskaan uskoisi, että kaikki asiat, jotka minulla on tänään, voidaan hankkia tällä suurella ilolla sydämessäni, joten tuon hyviä uutisia ... Elämä on positiivista ja kärsivällistä, uskoen, että suuret asiat ovat mahdollisia ja voivat tapahtua muutamassa sekunnissa. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD muutti elämäni ... Luojan kiitos voit lähettää sähköpostia VIA: lla (brainhackers@aol.com)

  VastaaPoista