maanantai 27. syyskuuta 2010

Osto: iShares S&P Small Cap 600 Value & Capman

Ostin perjantaina ensimmäisen erän iShares S&P Small Cap 600 Value -ETF:ää. Jatkossa tämä ETF tulee olemaan tärkeä osa salkustani - tavoiteenani on nostaa ja pitää sen osuus 5-10 % välillä koko allokaatiosta.

Miksi juuri pienet arvoyhtiöt?

Tämän ostoksen kantavana ajatuksena on täydentää salkkua sijoitusstrategialla, joka on tuottanut historiallisesti hyviä tuottoja. Kyseinen strategia on siis sijoittamista vähemmän seurattuihin (=pieniin) ja tylsiin (=arvo) yrityksiin. Pienempi julkisuus sekä analyytikoilta että lehdistöltä johtaa siihen, että tämän tyyppiset osakkeet ovat harvoin yliarvostettuja. Lisäksi pienyhtiöiden kurssit ovat yleisesti olleet sijoittajille tuottavampia kuin suurten. Monet perustelevat tätä suuremmalla riskillä. Toisaalta suurempi riski ei tässä haittaa minua - tämä ostos auttaa nimittäin lisäämään maantieteellistä sekä yhtiötyyppeihin liittyvää hajautusta.

Miksi juuri S&P 600 value indeksi eikä joku muu?

Olen pohtinut pienyhtiöindeksejä trackaavia ETF:iä muutamassa aiemmassa merkinnässäni. Russel 2000 indeksin tiputin pois laskuista, sillä sen tuotto kärsii hieman arbitraasikauppiaista (kts. esim. aiempi pohdiskeluni tai tämä kirjoitus). Päädyinkin S&P 600 indeksiin (value painotuksella) koska se ei kärsi niin paljon arbitraasista kuin kuuluisampi Russel 2000 ja lisäksi kyseisen indeksin seuraamiseen ei mene niin paljon kuluja. Lisäksi iShares S&P Small Cap 600 Value (IJS) on suhteellisen edullinen - kokonaiskustannukset ovat 0,25 %.

Ostin myös pienen erän Capmania. Tämä on yritys, josta olen ollut kiinnostunut pitkään, mutta ostohinta ei ole koskaan tuntunut oikein sopivalta. Päätin viimein lopettaa jahkailun, ja hankin 500 kpl erän ko. osaketta.

Näiden ostojen myötä salkun arvo on kohonnut jo yli 40000 euroon. Jospa 50000 ylittyisi sitten ensi vuonna...

3 kommenttia:

 1. Itselläni on pala Vanguardin VB:tä, kulut 0,14%. Tutkitko tätä kun teit valintaasi ja jos tutkit niin mikä sai valitsemaan IJS:n? Itsekin ajattelin pitää tämän osuuden noin 10% tietämillä.

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Tutkin kyllä, ja varmasti tuo on hyvä valinta. Valitsin kuitenkin sitten tämän IJS:n edellämainituista indeksin tunnettuus yms. syistä. Kuluthan näissä ovat hyvin lähellä, molemmissa lähes minimaaliset...

  VastaaPoista
 3. Mietin juuri sijoitusta tuohon istrumenttiin ja nyt Vanguardilla on toinen 0.2% kustannukset omaava iSharea muistuttava value ETF. Ero Vanguardin aikaisemman small cap rahaston ja iSharesin kanssa on ollut eri seurattavat indeksit (Vanguardissa mediaani market cappi oli melkein kolme kertaa korkeampi).

  VastaaPoista