maanantai 20. syyskuuta 2010

Seligson Euro Corporate Bond uutuutena salkkuun

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt korkojen lisäämistä pieneksi osaksi salkkua. Korkomarkkinat heiluvat usein jopa vastakkaiseen suuntaan kuin osakemarkkinat, ja ne ovat usein vähäriskisempisiä (ja -tuottoisempia). Pieni osuus salkusta korkomarkkinoilla tarjoaa tasaisempaa tuottoa ja pienempää heiluntaa - tämä on pitkäaikaiselle sijoittajalle ainakin henkisesti rauhoittava asia.

Tähän asti olen sijoittanut lähes pelkästään osakkeisiin, sillä niitä on saanut mielestäni houkutteleviin hintoihin. Tällä hetkellä osakkeet ovat kallistuneet lähiaikojen pohjistaan huomattavasti, ja aliarvostettuja markkinoita on vaikea löytää. Tästä syystä aion sijoittaa lähivuosina korkomarkkinoille suhteellisen paljon - tavoitteena on parin vuoden sisällä 15-20 % koko salkun allokaatiosta.


Liittyen aiempaan pohdintaani korkomarkkinoista, päätin lähteä ensin yrityslainamarkkinoille, sillä valtionlainoista saatavat tuotot voivat olla melko vaatimattomia seuraavien parin vuoden aikana. Yrityslainoissa valitsin välineeksi Seligsonin Euro Corporate Bond -rahaston seuraavien tekijöiden takia:

- Seligsonin sijoituspolitiikka on passiivinen ja kuluja minimoiva. Tämä johtaa pienehköihin hallinnointipalkkioihin (0,34 % Corporate Bond -rahastossa).

- Corporate Bond -rahasto ei ota näkemystä yrityslainamarkkinoilla, vaan pyrkii seuraamaan indeksiä (toisin kuin osa yrityslainarahastoista). Tämä vastaa tavoitettani salkun riskitason pienentämisestä.

- Seligson on kotimainen pienehkö rahastotoimija ja haluan osaltani tukea tällaista toimintaa. Seligsonin passiivinen sijoituspolitiikka ei tuota välttämättä maksimaalisia tuottoja rahastoyhtiölle, mutta on erityisen hyvä asia asiakkaan näkökulmasta.

3 kommenttia:

 1. Olen itsekin miettinyt kyseistä Seligsonin Euro Corporate Bond - rahastoa vähentämään salkkuni riskiä. Korkojen osuus salkusta noussee tulevaisuudessa n. 10 prosenttiin.

  Totta puhut. Tällä hetkellä on todella vaikea löytää aliarvostettuja markkinoita. Joitain yksittäisiä yrityksiä vielä onneksi löytyy maailmalta.

  VastaaPoista
 2. Korkorahastoihin kannattaa sijoittaa (= siirtää varallisuutta) silloin kun osakkeiden kurssit ovat laskussa, ei nyt kun ne ovat nousussa.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi:

  Tottahan tuo on - olen samaa mieltä. Jatkan siis luonnollisesti myös osakesijoituksia korkosijoitusten ohella.

  Mielestäni kuitenkin jonkin aikavälin huippuja (joiden sijaintia kukaan ei tiedä) lähestyttäessä voi korkopainoa alkaa pikkuhiljaa nostaa. Sitten taas edullisia osakkeita kaikilla rahoilla kun on sen aika. Tämä on ainakin oma strategiani :)

  VastaaPoista