torstai 28. lokakuuta 2010

Erä Nokiaa keskihinnan alentamiseksi

Ostin tänään erän Nokiaa, vaikka olin jo aiemmin päättänyt että en tätä tekisi. Nokia on se osake, jolla olen maksanut oppirahojani - ja ainut osake joka on salkussani tappiolla. Keskimääräinen hankintahinta kolmella edellisellä erällä on nimittäin n. 17 euroa, eli olen ostanut sitä 2008 vuoden "kuplahintoihin".

Nokian viimeisimmät käänteet ovat kuitenkin siinä mielessä vakuuttaneet minua, että halusin laskea hankintahintaa. Uusin erä lähti alle 8 euron hintaan eli alle puolikkaalla kurssilla edellisten kolmen erän keskimääräisestä hankintahinnasta! Uskon, että Nokian TJ-vaihdos, uudet älykännykät, MeeGo, sekä Symbianin uusittu päivityspolitiikka tulevat vaikuttamaan yhtiön tulevaisuuteen positiivisesti. Siksi halusin mukaan myös tällä halvemmalla hinnalla.

2 kommenttia:

  1. Mutta eihän keskihinnan aleneminen tee aikaisemmista sijoituksista yhtään sen onnistuneempia -- kyse on oikeastaan vain itsensä huijaamisesta.

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Olet täysin oikeassa. Keskihinnan alentaminen on ainoastaan henkinen lisäbonus (= itsensä huijaaminen), joka tulee kaupan päälle.

    Pääasia tässä ostoksessa oli toki mielestäni houkutteleva hintataso. Tässä mielessä otsikko oli hieman harhaanjohtava.

    VastaaPoista