maanantai 16. toukokuuta 2011

Talvivaaraa kiinni vapaapudotuksesta

Edellisessä tekstissäni pohdin, että kauan harkitsemani Talvivaara alkaa olla ostohinnoissa. Tällöin osakkeen kurssi noteerattiin n. 5,6 Eurossa, kun tämän vuoden huiput olivat yli 7 Eurossa. Tänään osake on halventunut jo n. 5,2 Euroon, enkä voinut vastustaa enää ostonapin houkutusta. Täydensinkin salkkuun kerralla varsin ison erän Talvivaaraa ja liityin näin suureen suomalaiseen kaivosteollisuuden omistajakuntaan.

Talvivaarassa on potentiaalia vaikka mihin tulevaisuudessa (kts. esim tämä kirjoitus) ja tähän pitkän aikavälin tuottopotentiaaliin markkinoiden viime viikkojen hermostunut heilunta ei vaikuta. Uskonkin siis tehneeni hyvät kaupat - en välttämättä suurella alennuksella, mutta ainakin huomattavasti pudonneella hinnalla. Jos Talvivaaran osakkeen lasku jatkuu vielä alle 5 Euron, niin harkitsen lisäostoja. Jos lasku taas ei jatku, niin tyydyn tämänpäiväiseen suhteellisen mukavan kokoiseen pottiin.

7 kommenttia:

 1. Yhden päivän tähtäimellä taisi osua ostot kohdalleen :)

  Ostohinta 5.26 oli lähellä päivän pohjia ja tästä kiivettin ylöspäin iltaan mennessä ihan mukavasti...

  VastaaPoista
 2. Ei huono suoritus. Ajoitushan harvoin onnistuu. Oliko taitoa vai vaan puhdasta tuuria ostaa noin pohjilta?

  VastaaPoista
 3. Tuuria tietty suurin osa :)

  Ja "taitoa" toki siinä, että oli malttia kytätä ja seurailla TV:n kurssia ja raaka-aineiden hintoja. Näyttäisi siltä että TV:ssä on volatiliteettia ylimitoitettu määrä - vielä suurempi kuin mitä nikkelin hinnan vaihtelun luulisi saavan aikaan. Tämän takia odottelin toiveikkaana, että hinta tippuisi vielä ostotasoille ja nyt tuli lopulta reagoitua. Pidempi aika tietysti näyttää, että olisiko tänä vuonna nähty vielä alemmat pohjat...

  VastaaPoista
 4. ...jokos olet ostanut lisää Talvivaaraa? Vai kannattaako odotella vielä?

  VastaaPoista
 5. Juu, parikin erää:

  http://laiskasijoittaja.blogspot.com/2011/08/ostajan-markkinat-pt-2-rautaruukkia-ja.html

  Viimeisin erä tuli ostettua lähellä tämän päivän hintoja. Eli eräänlainen osto-ohjelma on ollut käynnissä. Lähitulevaisuuden kurssien ennustaminen on mahdotonta, eikä riipu niinkään Talvivaarasta vaan enemmin EU-politiikasta ja maailmantaloudesta.

  Mutta tämän päivän hinnoilla TV on varmasti hyvä ostos pitkään salkkuun...

  VastaaPoista
 6. Talvivaaran paloi rahat ja lopetan sijoittamisen....yksi talon hinta ja taitaa mennä koko yritys kiinni... PERÄN puhallus koko homma ja sotki vielä luonnonkin... KIITOS KIITOS..

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti et myynyt vielä, ettei tuon kokoinen tappio realisoidu!

  Ja kaikissa sijoituksissa kannattaa tosiaan muistaa aina hajautus (kuten Random Walker taisi kommentoida viestiisi).

  VastaaPoista