perjantai 1. heinäkuuta 2011

2011 / Q2 Tilinpäätös

Vuosi 2011 on puolivälissä ja nyt on sopiva hetki tarkastella sijoitusten kehittymistä.

Kakkoskvartaali oli oman salkkuni osalta aika karmea, sillä suurin osa sijoituksistani on OMXH:ssa, joka oli suurinta osaa muita markkinapaikkoja alavireisempi. Takkiin tuli reilut kolme tonnia. Jatkoin laskun aikana sijoitusten tekemistä, ostoksia tuli reilun 6000 euron edestä. Tähän sisältyi Talvivaaraa, Cramon osakeanti sekä lisäyksiä pariin ETF:ään.

Lisäsijoitusten takia salkun absoluuttinen markkina-arvo nousi n. 4 % kakkoskvartaalin aikana. Jos kesäkuun viimeisen viikon positiivisen oloinen ilmapiiri markkinoilla jatkuu, voi salkun arvo nousta melko nopeastikin OMXH:n "vipuvaikutuksen" takia.

Alla olevasta kaaviosta näkyy sijoitetun omaisuuden ja toteutuneen markkina-arvon kehitys (klikkaa kuva suuremmaksi).Portfolion koostumus on pikkuhiljaa muokkautunut tavoittelemaani suuntaan. Kehittyvien markkinoiden osuus on n. 20 %, enkä suunnittele lisääväni painoa tähän yhtään tämän enempää. Jenkki- ja Euroopan markkinoilla on painoa 13,5 % ja cleantechissä 7,4 %. Jatkossa lisään pikkuhiljaa korkopainoa, sekä sopivien ostopaikkojen auetessa osake ja ETF-sijoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti