perjantai 29. heinäkuuta 2011

Osto: Nokia

Ostin Nokiaa viimeeksi vajaa vuosi sitten n. 8 Euron hintaan. Pidin hintaa tuolloin halpana ja lisäsin omistuksia tässä aikanaan ensimmäisessä kuplahintaisessa sijoituksessani (yllättävä valinta vai mitä?).

Kuinka väärässä olinkaan. Nokia on vuodesa tippunut älypuhelimissa huimaa vauhtia muiden tullessa ohi softa- /ekosysteemiosaamisella. Pudotus jatkuu varmasti vieläkin, eikä Nokian markkinaosuuksien pohjia ole varmaankaan nähty. Tämä on toki markkinoillakin mielessä, ja siksi osakkeen nykyhinta on vajonnut niinkin alas.

Lisäsin tänään Nokiaa reilun 4 Euron hinnalla pienen erän, joka kuitenkin lisäsi omistamieni osakkeiden määrää reilusti edellisten erien kalleudesta johtuen. Tämänkertaisen ostoksen tulevaisuus on harvinaisen epäselvä, enkä osaa sanoa oliko ajoitus tälläkään kertaa kohdallaan. Seurataan tilannetta...

3 kommenttia:

 1. Ei kai hinta ole mitenkään järin alas vajonnut, tai no, onhan se jos peilaa historiaan. Kuitenkin kun katsotaan firman nykytianteeseen, niin tulee muistaa, että kyseessä on tappiota(kun miinustetaan kertaerät) tekevä jättimäisen kokoinen teknologiayritys, jonka tulevaisuus on täynnä pelkkää epävarmuutta. Nykytasoa huomattavasti suurempi hinnoittelu markkinoilta olisi lottovoiton toivomista.

  VastaaPoista
 2. Yes, tottahan tuo on, ei Nokian "oikea" hinta ole ihan lähitulevaisuudessa missään vanhoissa lukemissa. Mutta tämän kokoluokan firma hinnoitellaan markkinoilla sen verran tehokkaasti että edellämainittu alennustila on kuitenkin mukana kurssissa. Joten luulenpa että jatkossakin isot nousut ja laskut ovat paljon lottovoittoa todennäköisempiä :)

  VastaaPoista
 3. Toivotaan todellakin, että Nokia nousee vielä. Itse kuulun siihen porukkaan, joka ei odota Nokialta enää paluuta vahvasti kannattavaksi yhtiöksi. Arvioni mukaan syy löytyy Googlesta. Erilaisia Googlen Android-luureja on tällä hetkellä markkinoilla 310 kpl. Googlen omien insinöörien lisäksi 500 000 koodaria ympäri maailman syytä kamaa app storeen ja kehittää uusia palveluita. Toivottavasti olen väärässä, mutta jopa Apple saa taistella Googlen kanssa tosissaan. Microsoft on puolestaan jo sellainen vanha köntys, jonka parhaat ajat ovat takanapäin.

  Palaan takaisin Nokian luureihin heti, kun heiltä tulee Androidille pärjäävä käyttöjärjestelmä.

  Sijoitusmenestystä!

  VastaaPoista