tiistai 19. heinäkuuta 2011

Pitkä volatiili kesä

Kuten vuosi sitten, tänäkään kesänä ei vauhtia markkinoilta puutu. Päivittäin tulee hurjia heilahduksia ylös ja alas. Tänä kesänä varsinkin jälkimmäisiä - ainakin tähän mennessä.

Maailmantaloudessa eletään harvoin näin epävarmoja aikoja. Euroopan velkaongelma ei tunnu laantuvan millään ja kaikki ratkaisut tuntuvat vain pidentävän ongelmien ratkaisemista. Jenkeissäkin taitaa olla jonkun verran velkaa, ja synkimmät kommentaattorit lupailevat varsinaista pommia sieltä päin jossain vaiheessa.

Useiden osakkeiden ja markkinoiden hinnoittelu näyttää juuri nyt edulliselta. Toisaalta kurssien laskeminen lähiaikoina voimakkaastikin on hyvin mahdollista, jos Euroopan velka-asioita ei saada järjestykseen. Ja nyt tuntuu siltä ettei ihan helposti taideta saada.

Seurailen tässä kesän aikana markkinoita mahdollisten ylireagointien valossa. Jos kurssit tästä vielä kovasti laskevat, niin ainakin Nokian ja DXET:n lisäys voisi olla varteen otettava vaihtoehto. Nokia tuntuu varsinkin olevan "ostohinnoissa". Toisaalta halvalta se vaikutti alle kympin hinnoillakin, joten kiirettä ei välttämättä kaupoille ole... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti